• Otvorite demo nalog za trgovanje sa 100.000 virtuelnih sredstava. Jednostavno, sigurno i 100% bez rizika!
    Preuzmite Mobile Pro Trader za iOS
    Trgujte CFD-ima online
    Preuzmite Mobile Pro Trader za ANDROID
    Trgujte CFD-ima online
  • Kako zaraditi novac preko interneta u 2024. godini

    Bilo da vam treba dodatni izvor prihoda, ili želite da to bude vaš primarni posao, zarada preko interneta postaje sve popularnija. Laptop i internet su danas postali relativno uobičajeni, te uz malo truda i razvijanja određenih veština, do novca onlajn može skoro svako.

    Napisao Aleksandar Hrubenja
    Petar Milenkovic - Editor for KapitalRS
    Lekturu uradio Petar Milenkovic

    Updated 16 novembar, 2023.

    a man holding a laptop in front of a lot of money

    U današnjem svetu postoje brojne šanse za online zaradu. Međutim, važno je zapamtiti da, ako zvuči previše dobro da bi bilo istinito, obično i jeste. Dok postoje mnoge legitimne prilike za online poslovanje, morate biti oprezni jer postoje brojni prevaranti koji nude "laku zaradu" .

    Ovaj članak će vam ponuditi nekoliko legitimnih načina za online zaradu u Srbiji. Moramo, međutim, da napomenemo da je potreban trud, primenjivanje ili razvijanje ekspertize, istraživanje, kao i ulaganje već postojećeg kapitala.

    » Otkrivamo kako da uspešno trgujete na forex tržištu kao početnik

    

    Da se ne bi ponavljali

    U investiranje i trgovanje ne treba ulaziti olako. Za sve proizvode u ovom tekstu trebate biti svesni važnosti sledećih elemenata:

    • Edukacije: Temeljno se informišite.
    • Analize: Pratite tržište i analizirajte trendove kako biste doneli informisane odluke.
    • Rizika: Budite svesni rizika i uložite samo onoliko koliko ste spremni da izgubite.
    • Regulacija: Razumite regulativno okruženje i držite se propisa.
    • Reputacije: Proverite reputaciju poslodavca ili platforme na kojoj tražite poslove ili planirate da trgujete kako biste izbegli potencijalne prevare.
    

    Freelance i online "poslići"

    U Srbiji, postoji obilje prilika za slobodno zanimanje i online angažmane koji omogućavaju zaradu putem interneta. Ključno je napomenuti da je neophodno da razvijete određene veštine ili znanje kako biste uspešno pronašli online poslove. Evo nekoliko oblasti i platformi gde možete pronaći slobodno zanimanje:

    • Copywrite i content writing Ako ste vešti u pisanju i ako vam je Engleski (ili neki drugi strani jezik) blizu nivoa izvornog govornika , možete se baviti poslovima kao što su pisanje članaka, blogova ili "copy-a" za kompanije. Platforme poput Upwork, Freelancer i Fiverr nude brojne poslove u ovoj oblasti.
    • Nastava stranog jezika online Možete raditi kao online nastavnik ili tutor za strane studente. Cambly, VIPKid i iTalki su platforme koje pomažu povezivanju nastavnika sa studentima.
    • Programiranje Ako imate veštine u programiranju, možete raditi kao programer ili razvijati vlastite projekte. Upwork, Toptal i GitHub Jobs su mesta gde možete pronaći poslove u ovoj oblasti.
    • Virtualni asistent Ako ste dobro organizovani i vešti u upravljanju zadacima, možete raditi kao virtualni asistent za kompanije ili preduzetnike. Remote.co i Belay su platforme koje nude ovakve poslove.
    • Grafički dizajn Ako imate kreativne veštine u grafičkom dizajnu, možete se baviti kreiranjem logotipa, reklama ili web dizajnom. 99designs i Behance su mesta gde možete ponuditi svoje usluge.
    
    

    Investiranje

    Investiranje podrazumeva alokaciju sredstava u različite oblike investicija kao što su deonice, obveznice, nekretnine, itd. Glavni cilj je ostvarivanja profita ili rasta kapitala. Ključno je razumeti da je investiranje proces koji zahteva početni kapital, kao i da su investicije dugoročna strategija i da se rezultati često neće videti odmah. Takođe, nemojte zanemarivati važnost razvijanja investicione strategije.

    Primer: kupovinom deonica kompanija postajete deo vlasništva i imate pravo na deo profita kompanije. Obveznice predstavljaju zajamčeni dug i obaveznicama se često isplaćuju kamate.

    » Ovo su prednosti investiranja u deonice kroz CFD

    

    CFD trgovanje

    CFD (ugovori za razliku) trgovanje pruža priliku za profitiranje putem spekulacije o promenama cena različitih finansijskih instrumenata, bez stvarnog posedovanja tih instrumenata. Investitori ulaze u dugu poziciju ako očekuju rast cena, ili u kratku poziciju ako očekuju njihov pad.

    CFD trgovanje omogućava spekulisanje o cenama veoma širokog spektra proizvoda poput akcija, indeksa, sirovina, valuta, kriptovaluta, itd.

    CFD-ovi omogućavaju trgovcima da koriste finansijsku polugu, što može pojačati i potencijalne dobitke i gubitke. Kretanje cena odražava se na trgovinski račun trgovca, a profit ili gubitak se ostvaruju kada trgovac zatvori svoju poziciju.

    Trgujte CFD-om preko najvećeg domaćeg brokera

    
    • Veće marže—veći prostor za profit
    • Stručnost—besplatno savetovanje sa našim ekspertima
    • Sigurnost—vežbajte trgovanje sa virtuelnim novcem putem našeg demo naloga
    

    » Ovo je sve što treba da znate o trgovini CFD-om onlajn

    
    

    Trgovanje kriptovalutama

    Trgovanje kriptovalutama je proces kupovine i prodaje digitalnih valuta kao što su Bitcoin, Ethereum i druge. Osnovna ideja je da investitori pokušavaju da ostvare profit putem promena cena kriptovaluta. Ako očekujete da će cena Bitcoina porasti, kupujete ga po trenutnoj ceni i kasnije ga prodajete po višoj ceni kako biste ostvarili dobit.

    Važno je razumeti da je tržište kriptovaluta izuzetno promenljivo i cene se mogu brzo menjati. To znači da postoji potencijal za visoke dobitke, ali takođe i za gubitke.

    » Evo šta treba znati pre nego što počnete s ulaganjem u kriptovalute

    

    "Dropshipping"

    "Dropshipping", ili direktna isporuka, predstavlja model poslovanja gde online trgovac ne mora da drži inventar proizvoda koji prodaje. Umesto toga, kada kupac naruči proizvod, trgovac ga naručuje od dobavljača, koji direktno isporučuje proizvod kupcu. Ovaj model poslovanja postao je popularan u Srbiji i širom sveta zbog svoje niske početne investicije i potencijala za zaradu.

    Međutim, važno je napomenuti da je dropshipping posao koji zahteva mnogo truda i posvećenosti kako bi se postigao uspeh. Konkurencija je u ovom sektoru je u poslednjih par godina postala oštrija. Samim tim, popularnost dropshippinga u Srbiji se nešto smanjila zbog ovih izazova. Pre nego što se odlučite za ovaj model poslovanja, važno je da temeljno istražite tržište, razumete troškove i izazove, i razvijete jasnu strategiju za privlačenje kupaca i upravljanje logistikom.

    
    

    Online zarada u Srbiji: Pronađite svoj put ka dodatnim prihodima

    Online zarada u Srbiji nudi raznovrsne prilike, ali zahteva pažljivo istraživanje i posvećenost. Važno je biti obazriv i dobro informisan o potencijalnim rizicima i prevarama. Bez obzira na izazove, online zarada može biti koristan izvor dodatnih prihoda za one koji su spremni da ulože trud i vreme u ovu oblast. Važno je pažljivo razmotriti svoje veštine, interese i dostupni kapital kako biste odabrali pravi put za online zaradu i ostvarili uspeh.

    » Saznajte kako da pronađete najbolje prilike za investiranje u Srbiji