• Otvorite demo nalog za trgovanje sa 100.000 virtuelnih sredstava. Jednostavno, sigurno i 100% bez rizika!
    Preuzmite Mobile Pro Trader za iOS
    Trgujte CFD-ima online
    Preuzmite Mobile Pro Trader za ANDROID
    Trgujte CFD-ima online
  • Kako započeti CFD algo trgovanje u 3 laka koraka

    Igor Zagradanin
    Napisao Igor Zagradanin
    Korana Braun - Editor for KapitalRS
    Lekturu uradio Korana Braun

    Updated 28 mart, 2024.

    Prekrštene ruke prikazane na stolu ispred laptop računara na kome se vidi grafikon akcija za trgovanje, pored računara se nalazi kalkulator.

    Ako ste novi u CFD trgovanju ili to nikada ranije niste radili, možda niste sigurni kako da počnete. Dobra vest je da postoje brojne automatizovane softverske opcije za početnike.

    Algoritamsko trgovanje se oslanja na veštačku inteligenciju i algoritamske programe da automatski trguje finansijskim instrumentima. Svaki trgovac koji se upusti u ovaj vid trgovanja može očekivati pravovremene transakcije, kao i bolju efikasnost pri izvođenju trgovine.

    

    Šta je algoritamsko trgovanje?

    Algoritamsko trgovanje, takođe poznato kao trgovanje „crna kutija“, je automatizovano trgovanje finansijskim instrumentima korišćenjem kompjuterskih algoritama (ili programa). Cilj algoritamskog trgovanja je generisanje profita vršenjem kupovine i prodaje u optimalno vreme.

    Algoritamsko trgovanje je sjajna opcija za pojedince koji žele da nauče kako da trguju. Koristeći unapred programirana pravila, možete automatizovati svoje trgovine i donositi brže i pravovremenije odluke o ulaganju.

    Prednosti algo trgovanja

    Automatizovano trgovanje ima dosta pogodnosti:

    • Efikasno je jer ubrzava proces trgovanja i eliminiše mogućnost ljudske greške. Ako ste trgovac, ulažete u duge pozicije ili se suočavate sa kratkim rokovima, algoritamsko trgovanje može olakšati stvari tako što će pomoći da se proces potpuno automatizuje.
    • Ne oslanja se na osećanja. Automatsko trgovanje uklanja emocije kao faktor, što dovodi do preciznijih i profitabilnijih trgovina.
    • Ohrabruje diverzifikaciju tako što dozvoljava trgovanje na više tržišta uz više strategije u isto vreme. Ne morate se oslanjati na jednu strategiju jer program daje opciju da se koristi više strategija u isto vreme.
    • Disciplina postaje bolja jer softver eliminiše rizik kroz predodređene odluke na volatilnim tržištima. Nema mnogo prostora za neracionalne poteze ma koje tržište da ste izabrali.
    • Još jedna prednost automatizovanog trgovanja su smanjeni troškovi transakcije. Sa algo trgovinom, trgovci ne moraju da troše toliko vremena na praćenje tržišta, jer se trgovine mogu izvršiti bez stalnog nadzora. Dramatično smanjenje vremena za trgovanje smanjuje troškove transakcije zbog ušteđenih oportunitetnih troškova stalnog praćenja tržišta.

    » Saznajte više o automatizovanom trgovanju

    CFD algo trgovanje sa KapitalRS

    Ovde možete naučiti kako sami da počnete svoj put ka profitu uz algoritamsko trgovanje ugovorima za razliku.

    Korak 1: Namestite parametre strategije za trgovanje

    Prvi i najbitniji korak jeste da podesite svoje parametre za strategiju za trgovanje. Napravite nalog na platformi i deponujte sredstva.

    Zatim izaberite finansijske instrumente i podesite parametre po ličnom nahođenju.

    Kapital nalog korak 1
    

    Korak 2: Kreirajte pravila i uslove

    Nakon otvaranja naloga i deponovanja sredstava, vreme je da otvorite prvu poziciju i kreirate svoja pravila i uslove.

    Uzećemo za primere valutne parove funte, dolara kao i jena. Na prvom koraku smo imali par dolar - jen. Tu smo podesili parametre ali ćemo dodati i funtu.

    Evo kako izgledaju pozicije sada:

    Kapital nalog korak 2
    

    Korak 3: Algoritam otvara pozicije za vas

    Sada je na vama da sednete i pratite kako algoritam vodi pozicije. Algoritam će uvek raditi po parametrima koje ste sami podesili.

    Znajte da softver uvek radi u najboljem interesu za vas. Pogledajte zatvorene pozicije i dobićete uvid u profit.

    Kapital nalog korak 3
    

    » Niste sigurni da razumete sve termine? Pogledajte rečnik ključnih CFD termina

    Uprkos brojnim prednostima, treba biti svestan da trgovanje korišćenjem algoritama nije najsigurniji metod za generisanje prihoda. S druge strane, to je koristan alat za automatsko trgovanje koji može pomoći da maksimalno iskoristite efikasnost svojih tehnika.

    Kada se kombinuje sa odgovarajućim praksama upravljanja rizikom, ima potencijal da postane vredna komponenta vaše ukupne strategije trgovanja. I naravno, uz odličnu platformu kao što je KapitalRS, imate najbolje šanse za dobitak uz pomoć algoritama i softvera.

    » Otkrijte koje su najbolje strategije za automatizovano trgovanje za početnike