• Otvorite demo nalog za trgovanje sa 100.000 virtuelnih sredstava. Jednostavno, sigurno i 100% bez rizika!
    Preuzmite Mobile Pro Trader za iOS
    Trgujte CFD-ima online
    Preuzmite Mobile Pro Trader za ANDROID
    Trgujte CFD-ima online
  • Kako kupiti Tesla CFD deonice u 2024.

    Igor Zagradanin
    Napisao Igor Zagradanin

    Updated 8 mart, 2024.

    Tesla logo

    Osnovna razlika između trgovine CFD-ovima i trgovanja akcijama je u tome što dok trgujete CFD-ovima, Vi spekulišete o tržišnoj ceni bez preuzimanja vlasništva nad osnovnom imovinom, dok kada trgujete akcijama, morate preuzeti vlasništvo nad osnovnim akcijama.

    CFD-ovima se trguje uz pomoć leveridža, što znači da je potrebno da deponujete samo procenat od punog iznosa trgovine – tzv. marginu – da biste stekli punu izloženost. Ovo otvara put ka većem profitu bez obzira na to što niste u mogućnosti da kupite određene deonice.

    Tesla kao sama deonica deluje jako privlačno ali zahteva jaku početnu investiciju. Samim tim je bolje gledati u pravcu Tesla ugovora za razliku.

    

    Zašto je pametno investirati u Teslu?

    Rekordan broj proizvodnje i isporuka bio je jedan od najpozitivnijih aspekata Teslinog najnovijeg finansijskog izveštaja.

    U četvrtom kvartalu Tesla je proizveo 179.757 vozila, što je značajan porast od 71% u odnosu na isti period prethodne godine i znatno više od 145.036 vozila proizvedenih u trećem kvartalu. Što se tiče isporuka, Tesla je pronašao nove domove za 180.667 vozila, što je povećanje od 61% u odnosu na prethodnu godinu.

    Izvršni tim Tesle veruje da kompanija može još bolje, predviđajući prosečni godišnji rast isporuka od 50% u narednih nekoliko godina.

    Naravno, vredi spomenuti i to da je Mask jedan od najvećih zagovornika obnovljivih izvora energije i svaki model auta koji se proizvede u njegovim fabrikama podržava tu inicijativu (automobili na električnu energiju).

    Samim tim predviđamo svetlu budućnost za ovog giganta autoindustrije.

    Kako kupiti Tesla CFD deonice

    Hajde da prođemo kroz korake koje morate obaviti kako biste bili u mogućnosti da kupite Tesla ugovore za razliku.

    Malo učenja

    Prvi korak u trgovanju CFD-ovima je razumevanje kako oni funkcionišu. CFD-ovi se razlikuju od drugih vrsta trgovanja na više načina, a prepoznavanje ovih razlika može pomoći da trgujete efikasnije.

    Kreiranje naloga

    Sledeći korak jeste kreiranje naloga kod pouzdanog brokera. Izaberite platformu koja ima sve potrebne licence za ovaj vid trgovanja. Proces prijave za CFD nalog za trgovanje je jednostavan i obično traje samo nekoliko minuta.

    Nakon što Vaše informacije budu potvrđene, moraćete da uplatite sredstva na svoj račun. Sredstva možete dati putem kreditne ili debitne kartice.

    Vežbajte

    Svaki ozbiljniji broker nudi platformu na kojoj možete kreirati demo nalog kako biste se upoznali sa uslovima koji liče na prave uslove onda kada krenete da ulažete stvarni novac.

    Bitno je da ne preskočite ovaj korak jer ćete ovde naučiti sve bitne funkcionalnosti aplikacije za trgovanje da ništa ne bi moglo da Vas iznenadi kada krenete trgovanje pravim novcem.

    

    Pronađite Teslu

    Vreme je da pronađete ugovore za razliku na deonice Tesle. Znajte da je Teslina skraćenica na NASDAK-u TSLA.

    Pronađite ugovore pod ovim imenom i možete početi sa svojom prvom kupovinom ugovora za razliku na ovu atraktivnu deonicu.

    Otvorite svoju poziciju, pažljivo pratite kretanja i zatvorite kada mislite da je najpametnije za to.

    Znajte da ovo nije jedini način da kupite neki vid Tesla deonice. Imate više opcija na raspolaganju.

    Tesline opcije su finansijski derivati koji Vam omogućavaju da trgujete Teslinim akcijama po definisanoj ceni (poznatoj kao štrajk cena) pre određenog datuma po fiksnoj ceni (izvršena cena) poznatoj kao istek.

    Postoje dve osnovne vrste Tesla opcija koje su dostupne za trgovanje: pozivi i putovi (call and put).

    Ako verujete da će tržište rasti, kupili biste Tesla call opciju, a ako verujete da će tržište pasti, kupili biste Tesla put opciju. U oba slučaja, imali biste pravo ali ne i odgovornost da kupite Tesline akcije po unapred definisanoj ceni do određenog datuma.

    Zaključak

    Kupovina ugovora za razliku kao i akcija može biti uzbudljiva, ali uspeh nije samo trenutan. Ako investitori dugoročno veruju u određene akcije, trebalo bi da imaju dugoročni horizont ulaganja i da istraže prosek troškova u dolarima.

    Zapamtite da čak i najbolje akcije mogu postati nepopularne. Umesto da se fokusiramo na biranje pobednika na tržištu, isprobana tehnika je ulaganje u samo tržište i prevazilaženje uspona i padova tokom vremena.

    Isto ovo važi i za Vas kao i za plan kupovine Tesla deonica kroz ugovore za razliku u mesecima koji dolaze.