• Otvorite demo nalog za trgovanje sa 100.000 virtuelnih sredstava. Jednostavno, sigurno i 100% bez rizika!
    Preuzmite Mobile Pro Trader za iOS
    Trgujte CFD-ima online
    Preuzmite Mobile Pro Trader za ANDROID
    Trgujte CFD-ima online
  • 3 korisna saveta za uživo čitanje signala za trgovanje

    Igor Zagradanin
    Napisao Igor Zagradanin

    Updated 28 mart, 2024.

    Grafikon na tabletu

    Trgovinski signali su uobičajeni investicioni instrumenti koji obezbeđuju brzu kupovinu ili prodaju određene imovine. Oni mogu biti dragoceni za dnevne trgovce koji žele da istraže nove tehnike trgovanja, unesu nove pozicije ili prilagode svoje portfelje.

    Iskusni trgovci se često oslanjaju na prave signale kako bi uvećali svoje šanse za profit. Ali, bitno je znati gde su pravi signali i kako ih pravilno pročitati.

    Ukoliko je ovo nešto što i Vas interesuje, nastavite da čitate. Danas ćemo se pozabaviti signalima za trgovanje i savetima kako da izvučete maksimum iz svakog signala.

    

    Prednosti i mane čitanja signala za trgovanje

    Bitno je da znate koje su to prednosti ali i mane čitanja signala za trgovanje. Svaka medalja ima dve strane pa je i u ovom slučaju to tako.

    Efikasnost

    Primarna prednost korišćenja trgovačkih signala koje generišu drugi je mogućnost da se kapitalizuje njihovo iskustvo. Pored svih drugih resursa koje su možda uložili u analizu tržišta.

    Ako ste uradili istraživanje i volite njihov dosadašnji učinak, sve što treba da uradite je da pratite njihove preporuke i koristite iste tehnike.

    Veća šansa za profit

    Nije garantovano da ćete zaraditi novac, ali mogu biti od velike pomoći ako dolaze od nekoga sa iskustvom i uspehom.

    Svaki savet koji dolazi sa pravog mesta je zapravo vrlo vredna informacija koja može dosta da znači kada je u pitanju Vaše sledeće ulaganje.

    Novi izvori informacija

    Provajder signala može da obezbedi redovna ažuriranja na osnovu najnovijih dešavanja na tržištu. Povremeno, ova ažuriranja uključuju više od pukih predloga za kupovinu ili prodaju; možda ćete dobiti i objašnjenje za trgovinu.

    Oni koji su zainteresovani za trgovačke signale mogu smatrati da su oni bogat izvor znanja. Još jedna prednost je što ne morate da razmišljate šta dalje da radite.

    Korišćenje signala za trgovanje omogućava Vam da se fokusirate na trgovanje dok je značajan deo posla već završen.

    Sada ćemo preći i na mane.

    Opasnost od nepouzdanih informacija

    Imajte na umu da signali za trgovanje ne dolaze sa garancijom za pravljenje novca. Ako odlučite da ih pratite, Vaša investicija bi mogla biti potpuno izgubljena. Postoje brojni dobavljači signala na Internetu, i moguće je da su oni inferiorniji trgovci od Vas.

    Sve košta

    Većina ovih signala nije besplatna. Neko ulaže vreme i novac da ih generiše i reklamira Vama.

    Ako trgujete malim sumama i plaćate veoma visoku naknadu za uslugu signala, možda nećete moći ni da nadoknadite ove troškove kroz trgovanje.

    Nema prostora za usavršavanje

    Možda verujete da ako neko drugi radi sav Vaš posao, Vi to ne morate. Samo treba da sednete i pratite njihove trgovačke signale. Ali nije baš tako. Osim što zavisite od drugog trgovca, nećete izgraditi sopstvene trgovačke sposobnosti.

    Lako čitajte uživo signale za trgovanje uz ove savete

    Sada je vreme da naučimo šta je bitno kada dođete do signala. Tačnije, ove stvari morate znati kako biste uspešno znali da čitate signale za trgovanje.

    Odaberite dobrog provajdera

    Pre nego što počnete da odgovarate na trgovačke signale, prvo morate da počnete da ih primate. Pratite gore navedene sugestije da biste smanjili pretragu i pronašli idealnog dobavljača signala za Vaše potrebe.

    Razmotrite svoje ciljeve, strategije i dostupna sredstva u Vašoj brokerskoj firmi. Pogledajte koliko je svaki provajder pouzdan pa tek onda odlučite da li ćete mu dati svoje poverenje.

    Koji signali Vas zanimaju?

    Većina provajdera usluga će ponuditi standardni paket, ali ćete takođe moći da prilagodite svoje usluge. Pošto verovatno ne volite da budete preplavljeni signalima koje ćete zanemariti, predlažemo da ograničite signale koje ćete primati.

    Ovaj korak zahteva pažljivo razmatranje vrsta sredstava, tajminga pozicija, taktika, industrija, nivoa rizika i veličina pozicija.

    Započnite trgovanje

    Nakon konfigurisanja usluge trgovačkih signala, trebalo bi da počnete da dobijate poruke. Pre nego što završite predloženu trgovinu, možda ćete želeti da pregledate svako obaveštenje uživo da biste se uverili da je u skladu sa Vašim preferencijama trgovanja.

    Međutim, to može smanjiti Vaš potencijalni prihod ili možda uzrokovati da propustite priliku, pa neki odluče da to ne učine. Ako možete da konfigurišete automatsko izvršavanje signala i verujete u upozorenja, možete se opustiti.

    Većina signala će pružiti informacije o tome kada treba završiti poziciju, bilo da se radi o dodavanju stop-loss ili take-profita ili jednostavnom broju minuta ili sati.

    Međutim, tokom vrućih trgovačkih sati, neke kompanije će poslati drugo obaveštenje kada je vreme za završetak trgovine, pa pripazite na ovo.

    Zaključak

    Ulaganje uz pomoć trgovačkih signala može biti koristan pristup za generisanje profita, ali je bitno zapamtiti da prinosi nisu zagarantovani. Signali se sastoje od tehničke, fundamentalne i kvantitativne analize koja predviđa i predviđa kretanje imovine ili tržišta.

    Ove prognoze nisu uvek tačne i trgovci koji se oslanjaju na njih treba da usvoje robusne mere upravljanja rizikom. Postoje i brojni prevaranti koji pokušavaju da iskoriste trgovce početnike lažnim signalima.

    Međutim, ako sledite gore navedene kriterijume, trebalo bi da budete u mogućnosti da počnete sa trgovanjem signalima brzo i sa minimalnim rizikom.