• Otvorite demo nalog za trgovanje sa 100.000 virtuelnih sredstava. Jednostavno, sigurno i 100% bez rizika!
    Preuzmite Mobile Pro Trader za iOS
    Trgujte CFD-ima online
    Preuzmite Mobile Pro Trader za ANDROID
    Trgujte CFD-ima online
  • Zarada preko telefona—Kako trgovati kao profesionalac

    Preuzmite kontrolu nad svojim investicijama uz sveobuhvatne mobilne platforme za trgovanje. Naš vodič će vas provesti kroz osnove donošenja informisanih trgovačkih odluka u pokretu.

    Napisao Aleksandar Hrubenja
    Petar Milenkovic - Editor for KapitalRS
    Lekturu uradio Petar Milenkovic

    Updated 18 mart, 2024.

    telefon sa trgovačkim grafikonom

    Mobilni telefoni su neosporno transformisali svet u mnogim aspektima. Njihova evolucija je počela sa osnovnom funkcijom komunikacije, ali nije se zaustavila tu.

    Upotreba mobilnih aplikacija za trgovanje beleži značajan rast, a prihodi od aplikacija za trgovanje dosegnuli su impresivnih 22,8 milijardi dolara u 2021. godini. Ovaj izuzetan porast prihoda ukazuje na sve veću popularnost trgovanja putem mobilnih uređaja.

    Ključni faktori koji doprinose ovom rastu su pristupačnost i praktičnost koje mobilne platforme pružaju. Mogućnost pristupa globalnim finansijskim tržištima direktno putem mobilnog telefona omogućava investitorima da brzo reaguju na promene na tržištu i prate svoje investicije u realnom vremenu.

    

    Odabir platforme

    Da biste odabrali odgovarajuću mobilnu aplikaciju ili platformu za trgovanje, trebali biste uzeti u obzir nekoliko ključnih faktora, uključujući korisničke potrebe, sigurnost i dostupne funkcije.

    • Korisničke potrebe: Razmislite o svojim ciljevima i potrebama . Ako želite jednostavan interfejs bez mnogo suvišnih informacija, fokusirajte se na aplikacije koje nude intuitivan dizajn. Ako ste iskusni trgovac i želite napredne analitičke alatke, potražite platforme s naprednim funkcijama.
    • Sigurnost: Proverite koje sigurnosne mere pruža platforma. Tražite dvofaktornu autentifikaciju, šifrovanje podataka i druge sigurnosne funkcije. Takođe, proverite reputaciju platforme i pogledajte recenzije drugih korisnika.
    • Troškovi: Razmotrite sve troškove povezane s korišćenjem platforme, uključujući naknade za trgovanje, depozite i povlačenje novca. Neke platforme mogu imati skrivene troškove koje treba uzeti u obzir.
    • Dostupnost tržišta: Proverite da li platforma nudi pristup tržištima koja vas zanimaju. Ako želite trgovati određenim vrstama instrumenata (akcijama, kriptovalutama, opcijama), pobrinite se da su dostupne na platformi koju razmatrate.

    Što se tiče otvaranja profila i računa na nekoj platformi, možete da očekujete sledeći proces:

    1. Ispunjavanje podataka: Prvo, morate pružiti lične podatke kao što su ime, adresa, broj telefona, i bankovne informacije koje su potrebne za otvaranje računa.
    2. Provera identiteta: Radi sigurnosti, većina platformi će zahtevati da prođete kroz postupak provere identiteta. To može uključivati dostavljanje skeniranih kopija ličnih dokumenata, kao što su pasoš ili vozačka dozvola.
    3. Finansijske informacije: Dobićete upitnik o vašem finansijskom statusu i iskustvu u trgovanju. Ove informacije pomažu platformi da prilagodi ponudu prema vašim potrebama i nivou iskustva.
    4. Depozit sredstava: Kako biste počeli sa trgovanjem, moraćete uplatiti određeni iznos novca na svoj trgovinski račun. Platforma će vam pružiti različite opcije za uplatu, kao što su bankovni transferi, kreditne kartice ili e-novčanici.
    5. Postavljanje sigurnosnih mera: Važno je postaviti sigurnosne funkcije, uključujući snažnu lozinku i opciju dvofaktorske autentifikacije, kako biste zaštitili pristup svom trgovinskom računu.

    Proverene aplikacije

    • Robinhood
    • Schwab
    • Hargreaves Lansdown

    » Otkrijte kako da maksimizirate potencijal zlata kroz CFD ugovore

    

    Strategije za trgovanje telefonom

    Razvijanje jasne strategije, postavljanje realnih ciljeva i efikasno upravljanje rizikom ključni su faktori za postizanje uspeha na dinamičnim finansijskim tržištima. Jasna strategija omogućava precizno definisanje trenutaka ulaska i izlaska iz trgovinskih pozicija, bez obzira na izabrani pristup trgovanju, i istovremeno pruža osnovu za održavanje doslednosti u pristupu.

    Pored toga, efikasno upravljanje rizikom dodatno jača vašu poziciju na tržištu. Postavljanjem stop-loss nivoa i pažljivim praćenjem odnosa rizika i nagrade, aktivno se smanjuje potencijal za velike gubitke, istovremeno očuvavajući dugoročnu stabilnost vašeg portfolia.

    Analiziranje tržišta putem mobilnih aplikacija podrazumeva korišćenje real-time informacija, grafičkih prikaza i analiza performansi. Pridruživanje finansijskim forumima i praćenje stručnjaka putem društvenih medija pruža dodatne uvide. Takođe, praćenje relevantnih vesti putem aplikacija ili obaveštenja omogućava informisanje o ekonomskim kretanjima, geopolitičkim događajima i drugim faktorima koji mogu uticati na tržište.

    Izvršenje transakcije preko telefonske platforme

    Da biste izvršili trgovinske transakcije putem telefonske aplikacije, pratite sledeće korake:

    • Prijavljivanje na aplikaciju: Otvorite telefonsku aplikaciju za trgovanje, unesite svoje korisničko ime i lozinku kako biste se prijavili.
    • Pregled portfolia: Nakon prijavljivanja, otvorite sekciju koja prikazuje vaše trenutne investicije i portfolio.
    • Praćenje tržišta: Proučite trenutne cene akcija i druge relevantne informacije o tržištu kako biste doneli informisane odluke.
    • Postavljanje naloga za kupovinu: Odaberite opciju za kupovinu akcija, unesite simbol akcije koju želite kupiti, pa potom odredite broj akcija koje želite kupiti. Postavite limitnu cenu ako je to potrebno.
    • Postavljanje naloga za prodaju:Odaberite opciju za prodaju akcija. Unesite simbol akcije koju želite prodati. Odredite broj akcija koje želite prodati. Postavite limitnu cenu ako je to potrebno.

    » Saznajte koje su najbolje strategije za foreks trgovanje

    Nekoliko saveta o maksimiziranju profita i uspeha

    U daljem tekstu možete naći nekoliko saveta, neki svakodnevni, neki manje poznati, svi od mnoštva eksperata i profesionalaca u ovom polju.

    Iskorištavanje Alatki i Resursa:

    • Upotreba alarma: Postavite alarme na mobilnoj aplikaciji kako biste bili obavešteni o bitnim promenama u cenama akcija ili o određenim događajima na tržištu.
    • Analitički alati: Iskoristite analitičke alate dostupne na platformi za praćenje grafikona, pokazatelja i drugih informacija koje vam mogu pomoći u donošenju odluka.
    • Podaci u realnom vremenu: Koristite alate koji pružaju informacije u realnom vremenu kako biste imali najnovije podatke o kretanjima na tržištu.
    • Priviknite se na tehničke indikatore: Ekspert Timoti Sajks savetuje da se toliko upoznate sa tehničkim indikatorima dok vam ne postanu kao maternji jezik.

    Tehnike Upravljanja Rizikom:

    • Diverzifikacija: Raznolikost portfolija je ključna. Nemojte investirati sve u jednu vrstu imovine kako biste smanjili rizik.
    • Postavljanje Stop-Loss naloga: Definišite nivo gubitka koji ste spremni podneti i postavite stop-loss naloge kako biste automatski prodali akcije ako cena padne na taj nivo.
    • Upravljanje emocijama: Ostanite racionalni i ne dopustite emocijama da preplave vaše odluke. Varen Bafet tvrdi treba da budete "osoba bez emocija" kada je u pitanu investiranje.

    Kako se informisati

    • Praćenje tržišta: Redovno pratite kretanja na tržištu, pratite indekse i obratite pažnju na promene u cenama vaših investicija.
    • Ekonomske vesti: Čitajte ekonomske vesti i budite svesni globalnih ekonomskih događaja koji mogu uticati na tržište.
    • Obaveštenja o kompanijama: Pratite najave i vesti o kompanijama u koje ste investirali ili planirate da investirate.
    

    Zarada "usput"

    U zaključku, pozivamo čitaoce da svesno usvoje praktičnost mobilnog trgovanja, ali naglašavamo da je ključni faktor uspeha u ovom poduhvatu kontinuirano obrazovanje i strateško planiranje.

    Da biste unapredili svoje veštine, preporučujemo idodatno straživanje. Online kursevi, vodiči, i seminari mogu vam pružiti dublje razumevanje trgovinskih strategija i tehničkih alatki. Vežbanje na demo računu omogućava vam testiranje svojih veština bez rizika gubitka kapitala.

    Ostanite povezani s aktuelnim dešavanjima na tržištu putem relevantnih izvora informacija, koristite analitičke alate dostupne na mobilnim aplikacijama, i prilagodite svoj pristup u skladu sa promenama.

    » Otkrivamo vam šta je trgovanje izvan berze