• Otvorite demo nalog za trgovanje sa 100.000 virtuelnih sredstava. Jednostavno, sigurno i 100% bez rizika!
    Preuzmite Mobile Pro Trader za iOS
    Trgujte CFD-ima online
    Preuzmite Mobile Pro Trader za ANDROID
    Trgujte CFD-ima online
  • Šta je "Neteller" i kako ga koristiti u Srbiji?

    Napisao Aleksandar Hrubenja
    Petar Milenkovic - Editor for KapitalRS
    Lekturu uradio Petar Milenkovic

    Published 14 oktobar, 2023.

    a close up of a laptop with a logo on it

    "Neteller" je elektronski novčanik (e-wallet) koji omogućava korisnicima da brzo i bezbedno obavljaju online transakcije, kao i da šalju i primaju novac putem interneta. Ovaj servis je posebno popularan među online trgovcima, igračima na sreću i ljudima koji često sarađuju sa stranim partnerima, mada se koristi i za običnu internet kupovinu.

    Jedan od ključnih razloga za popularnost "Netellera" je njegova reputacija kao pouzdanog i sigurnog sistema za finansijske transakcije. Platforma primenjuje visoke standarde bezbednosti kako bi zaštitila podatke i sredstva korisnika. Pored toga, "Neteller" je prilagodljiv i pruža različite opcije za upravljanje sredstvima, uključujući i kartice povezane sa e-novčanikom.

    
    

    Kreiranje "Neteller" naloga

    1. Na "Neteller" sajtu kliknite na dugme "Join for free" u gornjem desnom uglu početne stranice.
    2. Unesite vaše ime, prezime, državu prebivališta i željenu valutu, kao i adresu e-pošte i lozinku koju ćete koristiti za svoj nalog.
    3. Pratite uputstva na ekranu kako biste verifikovali svoju adresu e-pošte. Potražite e-poruku od "NETELLER" u svom inboxu, i proverite i Spam/Junk folder.
    4. Da biste primili i vršili plaćanja, moraćete potpuno završiti registraciju unosom svoje pune adrese (uključujući grad i poštanski broj), datum rođenja, broj mobilnog telefona i nacionalnost.

    » Imajte na umu da elektronski novčanik nije isto što i kripto novčanik

    

    Uplate i isplate preko "Netellera"

    1. Prijavite se na svoj "Neteller" nalog i posetite sekciju "Money out" .
    2. Kliknite na opciju "Withdraw Now" ispod opcije "Bank Account".
    3. Izaberite bankovni račun na koji želite prebaciti novac i kliknite na "Next". Ako niste registrovali bankovni račun, kliknite na opciju "Add a Bank Account" i unesite podatke o svom bankovnom računu.
    4. Unesite iznos koji želite da povučete i kliknite na "Next". U zavisnosti od zemlje u kojoj se nalazite, može biti potrebno da pružite dodatne informacije (na primer, za Brazil: vaš CPF/CNPJ broj). Možda će vas tražiti da verifikujete bankovni račun ako to već niste uradili.
    5. Pojaviće se stranica sa podacima o vašem povlačenju. Da biste potvrdili transakciju, unesite svoj Secure ID.

    Sa druge srane, uplate podrazumevaju prenošenje sredstava sa bilo kog računa na "Neteller", kao što biste to uradili sa bilo kojim drugim redovnim računom.

    » Pogledajte naš vodič za bezbednu trgovinu u Srbiji

    

    Korišćenje "Netellera" u Srbiji

    Net+ virtuelne kartice, kojima možete direktno vršiti online kupovinu, nisu dostupne u Srbiji.

    Osim toga, "Neteller" ne prima Srpski dinar, tako da morate izabrati neku drugu valutu, i samim tim prolaziti kroz troškove konverzije. Uplate morate vršiti na vaš devizni račun, i samim tim snositi trošak konverzije ako budete prebacivali novac na redovan račun.

    Međutim, i dalje je olična opcija za međunarodne uplate i prebačaj novca na trgovinske naloge, kao recimo nalog koji biste imali na Kapital.rs, ali i bilo koju platformu koja vam omogućava Forex i CFD trgovanje.

    

    » Niste još otkrili CFD trgovanje? Onda je ovaj vodič savršen za vas

    

    Neteller naplate i bezbednost

    a cell phone sitting on top of a wooden table
    

    "Neteller" nalozi su zaštićeni dvofaktorskom autentifikacijom. Ovo znači da, pored unosa korisničkog imena i lozinke, korisnici moraju da pruže dodatni nivo autentifikacije kako bi pristupili svom nalogu, što značajno povećava sigurnost.

    Pored toga, sve informacije o vašem nalogu, lični podaci i detalji transakcija su dodatno obezbeđeni korišćenjem Secure Socket Layer (SSL) tehnologije sa enkripcijom od 128 bita. Ova visokosigurnosna enkripcija sertifikovana je od strane VeriSign, što dodatno garantuje da su vaši podaci zaštićeni od neovlašćenog pristupa i krađe.

    VIP i "Neteller" True

    Pre nego sto objasnimo troškove okrišćenja "Netellera", moramo pomenuti da postoji tri nivoa "Neteller" naloga.

    Prvi je standardan, koji ne nosi posebne pogodnosti. Potom, postoji "Neteller" True, koji nudi niže troškove. Da bite podesili ovaj nalog, pored redovne postavke, morate da preuzmete i prijavite se na "Neteller" aplikaciju preko App Store ili Google Play prodavnice. Zatim, izvršite odgovarajući uplatu na svoj nalog. Nakon toga, potrebno je da potvrdite svoj identitet kako biste osigurali sigurnost vašeg naloga.

    Što se VIP programa tiče, to je specijalni program koji nudi dodatne privilegije i beneficije korisnicima koji često koriste "Neteller" usluge. Da biste postali VIP korisnik, obično je potrebno da imate visok obim transakcija.

    Po kvartalu, treba da ostvarite trošak od:

    • 15, 000 USD za Silver VIP
    • 45, 000 USD za Gold VIP
    • 150, 000 USD za Diamond VIP
    • 600,000 USD za Exclusive VIP

    Naknade i Troškovi "Netellera"

    Trošak prenosa sredstava Standard - 2.99%, True i VIP - 1.45%
    Trošak pri prodaji/kupovini Kripta (% transakcije) Silver - 1.40% Gold - 1.30% Diamond - 1.30% Exlcusive - 1.30%; Standard 1.50% True 1.50%
    Međunarodni transfer 4.99%
    Uplate na "Neteller" račun 0%
    Crypto P2P 0.50 % po transakciji

    » Monero—kriptovaluta sa akcentom na bezbednost i privatnost

    

    "Neteller" kao realna opcija za Srbiju

    "Neteller" se ističe kao moćan alat za online plaćanja i transfer novca koji je stekao veliku popularnost širom sveta. Nudi korisnicima brze, sigurne i praktične načine za upravljanje svojim finansijama na internetu. Kroz svoje brojne funkcije, uključujući e-novčanik, prepaid kartice i globalne transferne opcije, "Neteller" pruža fleksibilnost i praktičnost koja je neophodna u današnjem digitalnom dobu.

    "Neteller" je posebno prepoznat po svojoj visokoj sigurnosti i pouzdanosti, što je ključno za očuvanje poverenja korisnika. Kroz niz tehnoloških i sigurnosnih mera, "Neteller" štiti lične i finansijske podatke svojih korisnika od potencijalnih pretnji.