Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 26/07/2021 - 30/07/2021

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 28/07/2021

28 jul, 2021
Nedeljna analiza 28/07/2021 Ekonomski kalendar

Paritet evra se malo izmenio u odnosu na dolar. Broj infekcija u Evropi nastavlja da raste, ali ne velikom brzinom. Stari kontinent ubrzava vakcinaciju, a Evropska centralna banka je obećala da će biti tolerantnija prema visokom nivou inflacije cena u evro zoni.

Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar. Epidemija na britanskom ostrvu usporava sedmi dana zaredom. Međutim, naučnici upozoravaju da trenutni broj slučajeva još uvek odražava aktivnosti održane pre otvaranja ekonomije 19. jula. Valutni par USD/JPY se trgovao pobočno sa osetnom nestabilnošću. Američka centralna banka sastaće se u sredu. Verovatno je prerano da se najavi povlačenje monetarne podrške, jer se mnogi Amerikanci tek vraćaju na posao, a Fed je nedavno nagovestio da ne žuri sa pooštravanjem kursa monetarne politike. Fed će verovatno ostati strpljiv (i) zbog brzog porasta slučajeva Covid-19 u SAD.

Sve skupa, američki dolar je, kao sigurna luka, imao koristi od rastućih zabrinutosti investitora u svetu.

Cena zlata je malo izmenjena. S jedne strane, rastuća inflacija u SAD podržavala je plemeniti metal, dok je mogućnost zaoštravanja monetarne politike zbog visoke inflacije podrivala privlačnost zlata.

Američki berzanski indeksi nastavili su da rastu kako odlična sezona zarada pokazuje visoku profitabilnost američkih kompanija.

Cene sirove nafte porasle su prošle sedmice. Trgovci naftom se nadaju da će sužena ponuda i rast stope vakcinacije umanjiti uticaj ubrzane pandemije na potražnju za gorivom. Podaci o intenzivnom drumskom saobraćaju širom sveta sugerišu da rastuće infekcije imaju minimalan uticaj. Očekuje se da će globalna tržišta nafte ostati u deficitu čak i nakon što je inicijativa OPEC+ nedavno odlučila da (u manjem obimu) uveća svoju proizvodnju.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah