Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 73% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 02/12/2019 - 06/12/2019

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 04/12/2019

04 decembar, 2019
Nedeljna analiza 04/12/2019 Ekonomski kalendar

Prošle sedmice, evro je ostao pod pritiskom, ali se u ponedeljak snažno oporavio. Inflacija u Nemačkoj dodatno je usporila, dok je niska likvidnost tržišta krajem sedmice, zbog neradnog praznika Dana zahvalnosti u SAD, vršila dodatan pritisak na zajedničku evropsku valutu. Međutim, usporavanje američkog proizvodnog sektora i, ne baš naklonjena daljem sniženju kamatne stope, Kristin Lagard, pružili su početkom ove sedmice podršku evru. Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar koji je inače u povlačenju. Najnovije ankete pokazuju da se prednost konzervativaca sužava u odnosu na opozicionu Laburističku stranku, ali je njihova prednost i dalje evidentna. Japanski jen je bio veoma kolebljiv. Prvo je oslabilo, ali je nadoknadio gotovo sve gubitke u ponedeljak i utorak, nakon što su poslednji Trampovi komentari obnovili zabrinutost u pogledu globalne trgovine.

Sveukupno gledano, indeks dolara, koji prati učinak američke valute u poređenju sa šest glavnih svetskih valuta, strmo je opao ispod 98 bodova.

Cena zlata je porasla jer je neizvestan ishod kinesko-američkih pregovora, uz slab pokazatelj proizvodne aktivnosti u SAD, gurao investitore ka žutom metalu. U vezi s tim, američki berzanski indeksi izbrisali su u ponedeljak i utorak sve ranije dobitke.

Cena sirove nafte opala je prošle sedmice jer postoje naznake da se Rusija protivi daljem smanjenju proizvodnje unutar inicijative OPEC+. S druge strane, Saudijska Arabija navodno teži ka produženom smanjenju proizvodnje uz dodatno ograničenje od 400.000 barela dnevno povrh važećih 1,2 miliona, što je pružilo podršku ceni nafte. Organizacija OPEC i njeni partneri sastaće se 5. i 6. decembra u Beču.

IZVORI:

Blumberg, Rojters, CNBC, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah