Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.
Pretražite

SIROVA NAFTA: TEHNIČKA ANALIZA

Specijalni izveštaji - 07/02/2024

07 februar, 2024

Navedeni primer koristi Ugovore za Razliku (Contracts For Difference- CFD) Kalkulacije su pripremljene samo za cenu određenog instrumenta na dole navedeni datum i predstavljaju potencijalnu priliku za profit ili gubitak. Ne daje se nikakva garancija za tacnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje deluje u skladu sa navedenim, cini to u potpunosti na sopstveni rizik.

Specijalan izveštaj: Sirova nafta

Datum: 7. februar 2024.

SIROVA NAFTA: TEHNIČKA ANALIZA

TABELA (KRATKOROČNO)

  • SNAŽNA PODRŠKA NA 70 USD: Dnevni grafikon sirove nafte ilustruje koliko je jak nivo podrške od 70 dolara u kratkom roku. Grafikon u nastavku opisuje kretanje cena sirove nafte od oktobra 2023. do danas.
  • PODRŠKA OD 70 DOLARA TESTIRANA JE 5 PUTA U POSLEDNJA 4 MESECA: Isti grafikon takođe pokazuje da je sirova nafta dosegla nivo podrške od 70 dolara, jer je njena cena testirala taj nivo ukupno pet puta u poslednja 4 meseca. Nakon testiranja nivoa od 70 dolara, sirova nafta je ubrzo rasla kako bi uspostavila i ojačala svoju poziciju iznad tog nivoa.
  • KRETANJE U CENOVNOM KANALU 70-80 USD: Osim što se trudi da ostane iznad granice od 70 dolara, grafikon u nastavku takođe nam pokazuje da je između oktobra 2023. i danas sirova nafta gotovo celo vreme bila u rasponu od 70 do 80 dolara.

Dnevni grafikon (oktobar 2023 - februar 2024)

Obratite pažnju: Kretanje cene u prošlosti nije garancija kretanja cena u budućnosti

TABELA (DUGOROČNO):

  • SNAŽNA PODRŠKA NA 70 USD: Dnevni grafikon sirove nafte ilustruje koliko je jak nivo podrške od 70 dolara u kratkom roku, TAKOĐE. Grafikon u nastavku opisuje kretanje cena sirove nafte od novembra 2021. do danas.
  • PODRŠKA OD 70 DOLARA TESTIRANA JE 9 PUTA U POSLEDNJIH 26 MESECI: Isti grafikon takođe pokazuje da je sirova nafta dosegla nivo podrške od 70 dolara takođe i tokom dužeg razdoblja, jer je njena cena testirala taj nivo ukupno devet puta u poslednjih 26 meseci. Nakon testiranja nivoa od 70 dolara, sirova nafta je ubrzo rasla kako bi uspostavila i ojačala svoju poziciju iznad tog nivoa.
  • KRETANJE U CENOVNOM KANALU 70-80 USD: Osim što se trudi da ostane iznad granice od 70 dolara, grafikon u nastavku takođe nam pokazuje da je između novembra 202. i danas sirova nafta gotovo sve vreme bila u rasponu od 70 do 80 dolara. Bilo je nekoliko izuzetaka kada je cena sirove nafte skočila na oko 130 dolara (kada je rusko-ukrajinski rat započeo početkom 2022) i kada je sirova nafta pala na 63,66 dolara u aprilu 2023.

Sedmični grafikon (novembar 2021 - februar 2024)

Obratite pažnju: Kretanje cene u prošlosti nije garancija kretanja cena u budućnosti

IZVORI:

Blumberg, Rojters, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
SIROVA NAFTA Grafikon
Osveži vreme: -
Najviši
Najniži
1M 5M H D W
Cene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah