Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.
Pretražite

ODLUKA FEDERALNIH REZERVI O KAMATNOJ STOPI 31. JANUARA 2024.

Specijalni izveštaji - 26/01/2024

26 januar, 2024

Navedeni primer koristi Ugovore za Razliku (Contracts For Difference- CFD) Kalkulacije su pripremljene samo za cenu određenog instrumenta na dole navedeni datum i predstavljaju potencijalnu priliku za profit ili gubitak. Ne daje se nikakva garancija za tacnost i potpunost tih informacija, stoga svako lice koje deluje u skladu sa navedenim, cini to u potpunosti na sopstveni rizik.

ODLUKA FEDERALNIH REZERVI O KAMATNOJ STOPI 31. JANUARA 2024.

SPECIJALNI IZVEŠTAJ: akcije u SAD, roba, američki dolar

DATUM: 31.01.2024.

DOGAĐAJ: Odluka o kamatnoj stopi Federalnih rezervi SAD (19:00 GMT). Konferencija za novinare u 19:30 GMT.

KAMATNA STOPA FEDERALNIH REZERVI (TRENUTNO): 5,50%

TABELA I: ODLUKA FEDERALNIH REZERVI O KAMATNOJ STOPI I NJEN POTENCIJALNI UTICAJ NA TRŽIŠTA

  • SCENARIO I: RAST akcija u SAD, zlata, PAD američkog dolara

Prema scenariju I, za koji postoje veće šanse da će se desiti, Federalne rezerve bi mogle da signaliziraju da će naredni ciklus snižavanja kamatnih stopa početi u martu ove godine. Cene robe u velikoj meri zavise od kamatnih stopa centralnih banaka. Kada kamatne stope padnu u SAD, cene robe izražene u američkim dolarima (zlato, srebro, paladijum, platina, bakar) postaju jeftinije jer niže kamatne stope guraju vrednost američkog dolara ka dole. Niže cene, naravno, povećavaju potražnju za robom, uzrokujući veće cene nakon toga. Dakle, sa nižim kamatnim stopama koje dolaze, posebno u SAD, mogle bi se očekivati više cene robe. Pored toga, niže kamatne stope čine pozajmljivanje novca pristupačnijim, što bi preduzećima uopšte moglo da omogući prikupljanje gotovine i ulaganje u svoje profitabilne projekte. U tom cilju, niža kamatna stopa mogla bi da znači i više cene akcija.

  • SCENARIO II: PAD akcija u SAD, zlata, RAST američkog dolara

Prema scenariju II, Federalne rezerve bi mogle da odlože početak sledećeg ciklusa snižavanja kamatne stope. To bi moglo dovesti do razočarenja određenih investitora. U ovom slučaju, više kamatne stope tokom dužeg perioda mogle bi pozitivno podržati američki dolar, dok bi se moglo očekivati da će roba, na čelu sa zlatom, kao i akcije u SAD, pasti. Scenario II je suprotan scenariju I u smislu očekivane reakcije tržišta.

IZVORI:

Blumberg, Rojters, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
SIROVA NAFTA Grafikon
Osveži vreme: -
Najviši
Najniži
1M 5M H D W
Cene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah