Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 29/04/2024 - 03/05/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 08/05/2024

08 maj, 2024
Nedeljna analiza 08/05/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar је porastao na trosedmični maksimum. Evropska inflacija je dostigla cilj, dok je dolar naglo opao nakon što se NFP u petak pokazao nižim od očekivanog.

Britanska funta je porasla nakon boljih podataka o proizvodnji od očekivanih. Do ovoga dolazi uoči ovonedeljne odluke Banke Engleske o kamatnim stopama.

Valutni par USD/JPY se povukao sa višegodišnjeg maksimuma postignutog u ponedeljak na najniži nivo u tri sedmice. Banka Japana je, kako se izveštava, prošle nedelje dva puta intervenisala kako bi podržala jen na valutnim tržištima.

Cene zlata su pale na mesečni minimum nakon što je američki Fed zadržao kamatne stope nepromenjene na 5,5%. Predsedavajući FED-a Pauel izjavio je da banka neće smanjiti stope dok inflacija ne pokaže napredak u smanjenju ka 2%.

Cene berzanskih indeksa završile su nedelju u zelenom nakon nestabilne nedelje velikih ekonomskih događaja i objavljivanja podataka. Apple i Amazon su nadmašili očekivanja zarade, dok se sezona izveštavanja nastavila.

Cene nafte su pale na sedmonedeljni minimum, zabeleživši najveći nedeljni gubitak u poslednja tri meseca. Podaci koji ukazuju na usporavanje američke ekonomije zabrinuli su trgovce da bi potražnja za sirovom naftom mogla da opadne. Međutim, na cenu nafte i dalje utiče eskalacija tenzija na Bliskom istoku.

IZVORI:

Blumberg, Rojters, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah