Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 73% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 25/03/2024 - 29/03/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 03/04/2024

03 april, 2024
Nedeljna analiza 03/04/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je prošle nedelje opao. Francuski i italijanski podaci o inflaciji i iznenadno sniženje kamatne stope od strane Švajcarske nacionalne banke sugerišu da je verovatno sniženje kamatne stope od strane ECB u junu. Pozitivni podaci o američkom BDP-u takođe su pružili podršku američkom dolaru.

Britanska funta je ojačala nakon što je kancelarija za nacionalnu statistiku potvrdila da je britanska ekonomija prošle godine skliznula u recesiju.

Valutni par USD/JPY je završio sedmicu rastom nakon što je zabeležio novi četvoromesečni maksimum. Banka Japana, koja je nedavno podigla kamatne stope, saopštila je da će oprezno pristupiti daljem povećanju.

Cene zlata su nastavile da rastu i dostigle još jedan rekordni nivo u četvrtak. Rast je usledio nakon neuspeha pregovora Izraela i Hamasa o prekidu vatre na Bliskom istoku i povećanog obima kupovine zlata od strane globalnih centralnih banaka.

Akcije su se prošle nedelje kretale mešovito jer se tehnološki indeks S&P100 blago povukao, dok je S&P500 indeks porastao u nedelji koja je bila skraćena zbog Uskrsa.

Cene nafte su porasle u četvrtak na skoro petomesečni maksimum. Jaki ekonomski podaci iz SAD ukazuju na to da bi potražnja za sirovom naftom mogla da nastavi da raste u najvećem svetskom potrošaču nafte. Trgovci takođe čekaju ovonedeljni zajednički ministarski sastanak OPEC-a.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah