Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 18/03/2024 - 22/03/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 27/03/2024

27 mart, 2024
Nedeljna analiza 27/03/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je prošle sedmice pao nakon što je Fed odlučio da zadrži kamatne stope na 5,5%, kao što se i očekivalo. Pozitivni podaci iz SAD krajem sedmice podržali su dolar u odnosu na većinu njegovih parnjaka.

Valutni par GBPUSD je opao nakon što su kamatne stope ostale nepromenjene. Međutim, Banka Engleske je signalizirala da su smanjenja kamatnih stopa "u opticaju" na njenim predstojećim sastancima, zbog pada inflacije.

Valutni par USD/JPY jje nastavio da raste i dostigao je najviši nivo u četiri meseca nakon što je Banka Japana okončala svoju politiku negativnih kamatnih stopa. Kamatne stope su povećane za 10 osnovnih poena, što je prvo povećanje u poslednjih 17 godina.

Cene zlata su skočile istorijski maksimum nakon što je predsedavajući Fed-a Džerom Pauel zadržao stope na 5,5%. Očekivanja smanjenja kamatne stope u junu su porasla posle Pauelove izjave. Teroristički napad u Moskvi u petak u koncertnoj dvorani, za koji je odgovornost preuzeo ISIS, povećao je globalne tenzije.

Berzanski indeksi su dostigli istorijski maksimum usled optimističnog stava Fed-a. Tehnološke akcije nadmašile su svoje parnjake, ali se Apple suočava sa regulatornim problemima u SAD i EU. Obe jurisdikcije pokrenule su antimonopolske postupke protiv Applea zbog, kako kažu, pokušaja kompanije da uguši konkurenciju.

Cene nafte su porasle nakon što su početkom sedmice zabeležile najviši nivo u četiri meseca. Ukrajina je nastavila da gađa ruske rafinerije nafte, što predstavlja oko 11% ukupnog kapaciteta, javlja Bloomberg.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah