Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 11/03/2024 - 15/03/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 20/03/2024

20 mart, 2024
Nedeljna analiza 20/03/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je opao prošle nedelje nakon što su objavljeni nemački podaci o CPI inflaciji. Iznosila je 2,5%, u skladu sa očekivanjima. U međuvremenu, podaci o inflaciji u SAD pokazali su blagi rast na 3,2%, što podržava dolar u odnosu na konkurentske valute.

Valutni par GBPUSD par je pao uprkos pozitivnim vestima da se Velika Britanija vratila rastu u januaru, nakon što je ranije krajem prošle godine skliznula u kratku recesiju.

Valutni par USD/JPY je skočio i dostigao najviši nivo u više od deset dana. Nedavni optimizam da možda predstoje bolji dani za japansku ekonomiju potvrđeni su pozitivnim podacima o BDP-u prošle nedelje.

Cena zlata je pala nakon što su umanjena očekivanja da će FED ranije sniziti kamatnu stopu nakon ekonomskih podataka u SAD koji su premašili očekivanja. Francuski predsednik Makron izjavio je da bi trupe NATO-a mogle da budu upućene u Ukrajinu, iako su zvaničnici NATO-a i SAD izjavili da se to neće dogoditi.

Akcije su zabeležile još jednu mešovitu trgovinsku nedelju sa povlačenjem tehnoloških akcija. Američki zakonodavci krenuli su u obračun sa kineskim Tik Tokom, koji bi uskoro mogao da se suoči sa zabranom u toj zemlji. Taj potez izazvao je bojazan da bi poslovanje Tesle ili Applea u Kini moglo da se suoči sa odmazdom.

Cene nafte su porasle, približivši se četvoromesečnom maksimumu nakon što je Ukrajina bespilotnim letelicama pogodila niz naftnih rafinerija u Rusiji.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah