Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 04/03/2024 - 08/03/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 13/03/2024

13 mart, 2024
Nedeljna analiza 13/03/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je pao nakon što je Evropska centralna banka odlučila da se drži trenutne kamatne stope od 4,5%. Međutim, šefica ECB Lagard nagovestila je da je sniženje kamatne stope u junu verovatno.

Britanska funta je porasla nakon što je vlada Velike Britanije smanjila poreze u svom prolećnom budžetu. Takođe je objavljeno da su projekcije rasta za Veliku Britaniju porasle sa 0,8% na 0,9% u ovoj godini.

Valutni par USD/JPY je prošle nedelje naglo opao nakon što su tržišta počela da se pripremaju za potencijalno povećanje kamata od strane Banke Japana. Banka je u četvrtak signalizirala da se kreće ka postizanju cilja od 2% inflacije.

Cene zlata nastavile su da se penju na istorijski maksimum u petak, nakon što je stopa nezaposlenosti u SAD porasla sa 3,7% na 3,9%. Pregovori Izraela i Hamasa o prekidu vatre su zastali i Izrael je saopštio da će nastaviti sa operacijama u Gazi.

Akcije su imale volatilnu i mešovitu nedelju nakon što su dostigle još jedan istorijski maksimum, a zatim se blago povukle u petak. Amazon i Netflix su pokupili nagrade na godišnjoj dodeli Oskara za filmove prikazane na njihovim platformama za strimovanje.

Cene nafte su pale nakon mešovitih podataka o potražnji za sirovom naftom iz drugog najvećeg svetskog potrošača, Kine. Strahuje se da kineska ekonomija i dalje ne ostvaruje dobre rezultate.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah