Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 26/02/2024 - 01/03/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 06/03/2024

06 mart, 2024
Nedeljna analiza 06/03/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je porastao pošto su trgovci apsorbovali podatke o proizvodnji i BDP u SAD koji je razočarao očekivanja. U Evropi, najnoviji izveštaji sugerišu da je Nemačka ušla u tehničku recesiju.

Britanska funta je sedmicu završila mahom na istom nivou na kojem ju je i započela. U međuvremenu, Velika Britanija čeka budžet naredne sedmice usled izveštaja da bi moglo da bude najavljeno potencijalno smanjenje poreza.

Valutni par USD/JPY je prošle sedmice opao nakon što je guverner Banke Japana Ueda u četvrtak izjavio da inflacija nije dovoljno visoka. Saopštenje je u suprotnosti sa prognozama da će Banka Japana uskoro povećati kamatne stope.

Cene zlata su skočile nakon što su slabi podaci iz SAD podigli nade da inflacija pada. Sukob Izraela i Hamasa se nastavlja, uprkos tekućim razgovorima o potencijalnom privremenom prekidu vatre.

Akcije su nastavile da rastu jer su američki indeksi zabeležili još jedan rekordni rast. Tehnološke akcije su dovele do rasta nakon što su NVIDIA i Open AI, partner Microsofta, najavili da će razviti humanoidne robote na bazi veštačke inteligencije dizajnirane za obavljanje nebezbednih ili nepoželjnih zadataka.

Cene nafte su porasle zbog očekivanja, potvrđenih tokom vikenda, da će OPEC produžiti sadašnji dogovor o smanjenju proizvodnje sirove nafte za 2,2 miliona barela dnevno u drugom kvartalu ove godine.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah