Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 03/05/2021 - 07/05/2021

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 05/05/2021

05 maj, 2021
Nedeljna analiza 05/05/2021 Ekonomski kalendar

Evro je oslabio u odnosu na preprodavani dolar. Nemački BDP smanjio se u prvom kvartalu više nego što se očekivalo, pokazali su preliminarni podaci u petak. Tehnički gledano, zahuktali EURUSD, stavio se potom u silazni trend. Sastanak Federalnih rezervi SAD pokazao je da se uskoro ne očekuju promene u vođenju monetarne politike najjače ekonomije sveta.

Paritet britanske funte se malo izmenio. Neizvesnost uoči sastanka Banke Engleske u četvrtak i predstojećih izbora u Škotskoj, vrše pritisak na ostrvsku valutu. S druge strane, permanentni „risk on“ sentiment pruža podršku funti. Japanski jen je oslabio prema dolaru. Rast prinosa američkih državnih obveznica podržao je dolar, dok je sve veći broj infekcija u Japanu predstavljao teret za jen.

Cena zlata ostala je gotovo neizmenjena, ne premašujući nivo od 1800 dolara za finu uncu.

Američki indeksi su se povukli jer su visoke cene akcija držale investitore opreznima. Međutim, sezona objavljivanja kvartalnih zarada i dalje beleži odlične rezultate. Ove sedmice, kompanije PayPal, Moderna i Cronos treba da objave svoje finansijske izveštaje.

Cene sirove nafte nastavile su uzlaznim trendom. Trgovce naftom su uverile projekcije organizacije OPEC o snažnom rastu potražnje do kraja godine, dok je sve veći broj slučajeva Covid-19 u Indiji, Brazilu i Tajlandu već (bio) uračunat u cenu glavnog svetskog energenta. Poboljšana zdravstvena situacija u Evropi, ulila je takođe nadu da letnja sezona (vozanja), ove godine, neće biti izgubljena.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah