Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 11/01/2021 - 15/01/2021

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 13/01/2021

13 januar, 2021
Nedeljna analiza 13/01/2021 Ekonomski kalendar

Evro je naglo opao u odnosu na američki dolar. Rast prinosa na dugoročne državne obveznice SAD, ojačalo je preprodati dolar u odnosu na sve glavne valute. Pandemija ne jenjava s obe strane Atlantika, a posledice praznične sezone i povećanog okupljanja ljudi, naknadno će se odraziti na brojke (zaraženih i umrlih).

Britanska valuta je i dalje (bila) pod pritiskom zbog pogoršanja zdravstvene situacije u Velikoj Britaniji i strogih mera zamandaljivanja. Međutim, Endru Bejli, guverner Banke Engleske, izjavio je u utorak da su negativne kamatne stope kontroverzno pitanje, pružajući tako snažnu podršku funti. Ona je takođe pronašla podršku u ubrzanju stope vakcinacije na ostrvu. Japanski jen je oslabio kako su prinosi na dolarske plasmane rasli.

Izbori u saveznoj državi Džordžiji su pokazali da je kontrola američkog Senata sada u rukama demokrata. To će u narednim mesecima najverovatnije nastaviti da vrši pritisak na dolar.

Američki berzanski indeksi su blago porasli. U petak će velike banke (sa Volstrita) objaviti kvartalne izveštaje, označivši tako početak sezone objavljivanja zarada kompanija.

Cena zlata je bila u slobodnom padu, jer je rast prinosa obveznica Trezora SAD umanjio privlačnost plemenitih metala.

Cene sirove nafte naglo su porasle nakon što su ministri država proizvođača sirove nafte odlučili da ne uvećavaju proizvodnju. Povrh toga, Saudijska Arabija je odlučila da dobrovoljno snizi proizvodnju za milion barela dnevno, u februaru i martu mesecu. Dodatni podsticaj pružio je dalji pad zaliha sirove nafte u SAD.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah