Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 07/09/2020 - 11/09/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 09/09/2020

09 septembar, 2020
Nedeljna analiza 09/09/2020 Ekonomski kalendar

Evro je oslabio u odnosu na preprodavani dolar. Pomalo ohrabrujući podaci s američkog tržišta rada u petak i nepovoljna očekivanja od predstojećeg sastanka Evropske centralne banke u četvrtak, vrše pritisak na zajedničku evropsku valutu.

Britanska funta snažno je oslabila uoči nove runde pregovora između EU i UK o odnosima nakon definitivnog Brexit-a. Čini se da su neslaganja dveju strana u vezi sa ribolovom i politikom državne pomoći, trenutno nepremostiva prepreka, a negativnom sentimentu pridodaje saznanje da se vlada Ujedinjenog Kraljevstva aktivno priprema za period posle 31. decembra, kad ističe prelazni period britanskom međučlanstvu u EU. Japanski jen je takođe bio na udaru američke valute. U drugom kvartalu, japanska ekonomija je na godišnjem nivou opala za 28,1%, što je gore od početne procene smanjenja od 27,8%.

Cena zlata završila je sedmicu niže na konto umereno pozitivnih podataka NFP izveštaja iz SAD od petka, dok je oporavak dolara takođe vršio negativan pritisak na cenu dragocenog metala.

Američki indeksi akcija naglo su opali zbog rasprodaje akcija tehnoloških kompanija. Japanska Soft banka je stekla kolosalno velike pozicije u derivatima na američke akcije u poslednjih nekoliko meseci pa su njihovo zatvaranje uz izuzetno visoki rast u prethodnom periodu, bili okidač za stampedo u suprotnom pravcu.

Cena sirove nafte snažno je opala prethodne sedemice. Praznik praznika rada u SAD označio je kraj letnje vozačke sezone, dok pandemija ne jenjava. Porast broja infekcija u Brazilu, Indiji i Evropi takođe je povuklo cenu nafte. Osim toga, saudijski Aramco je snizio zvaničnu prodajnu cenu za svoje azijske kupce.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah