Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 24/08/2020 - 28/08/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 26/08/2020

26 avgust, 2020
Nedeljna analiza 26/08/2020 Ekonomski kalendar

Evro je oslabio u odnosu na preprodavani dolar. Beleške sa poslednjeg sastanka Federalnih rezervi SAD pokazale su da američka centralna banka ne želi da uvede kontrolu krive prinosa, a takođe nije dala nove smernice u pogledu očekivanja kretanja kamatnih stopa.

Britanska funta je blago oslabila zbog delimičnog oporavka dolara, a u poslednjem krugu pregovora o post-Brexit-u nije došlo do proboja.

Japanski jen je takođe bio u povlačenju u odnosu na američku valutu jer je preovladavalo raspoloženje investitora za preuzimanjem rizika. Trgovinski pregovori zvaničnika SAD i Kine, odnosno pregled i revizija do sada postignutog sporazuma, završili su se u pozitivnom tonu što je takođe, barem trenutno, podstaklo investitore da se okrenu rizičnijim plasmanima i valutama.

Samim tim, jačanje dolara i približavanje SAD i Kine izvršili su negativan pritisak na cenu zlata. Američka predsednička predizborna kampanja dobija na ubrzanju, što i dalje igra izvesnu ulogu u pozicioniranju na zlatu.

Američki berzanski indeksi nastavili su da rastu jer je interes investitora za akcijama tehnoloških kompanija i dalje na visokom nivou dok „split“ akcija, odnosno usitnjavanje akcija kompanija Apple i Tesla unosi dodatno pozitivno raspoloženje među investitore.

Cena sirove nafte je malo izmenjena i dalje lelujajući u cenovnom rasponu 41-43 dolara za barel. Poremećaji u proizvodnji na jugu SAD pružili su podršku ceni jer se očekuje da će uragan Laura, u četvrtak, doneti velike padavine i nevreme. S druge strane, porast broja infekcija u Evropi i Aziji bio je teg za oporavak cene glavnog svetskog energenta.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah