Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 27/07/2020 - 31/07/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 29/07/2020

29 jul, 2020
Nedeljna analiza 29/07/2020 Ekonomski kalendar

Evro je dodatno ojačao u odnosu na (sve slabiji) dolar. Nedavni finansijski dogovor EU i ponirući dolar, nastavili su da potiskuju valutni par EUR/USD nagore. U ponedeljak je (IFO) pokazatelj poslovne klime u Nemačkoj značajno porastao gurajući evro na 22-mesečni maksimum naspram dolara.

Dolar je takođe oslabio u odnosu na britansku funtu, jer optimizam u vezi sa postizanjem trgovinskog trgovinskog dogovora između Velike Britanije i SAD, nadomestio je deo zabrinutosti povodom post-Brexita.

Japanski jen je ojačao uporedo sa eskalacijom odnosa SAD i Kine. Osim toga, rastući broj infekcija širom sveta pruža konstantnu podršku japanskoj valuti.

Cena zlata je u ponedeljak dostigla najviši istorijski nivo približivši se u jednom trenutku na 2000 dolara za finu uncu. Zlato je podržano izuzetnom slabošću američkog dolara, izazvanoj masivnim fiskalnim i monetarnim podsticajima, tj. pratećim štampanjem svežih dolara. Takođe, pogoršanje odnosa između SAD i Kine podupire cenu dragocenog metala. Republikanci su se složili (između sebe) da podrže paket od hiljadu milijardi dolara u pokušaju da pomognu nezaposlenima i posrćućoj ekonomiji.

Američki berzanski indeksi su malo izmenjeni prošle sedmice. Sezona objavljivanja poslovnih rezultata i zarada nastavlja se ove sedmice, a Facebook, Amazon i Apple među najpoznatijim su imenima koja planiraju da objave svoje kvartalne finansijske izveštaje. Federalne rezerve SAD sastaće se u sredu kako bi razmotrile aktuelnu monetarnu politiku i metodologiju obračuna inflacije. Izmene u tom pogledu mogle bi dovesti do produženog stanja niskih kamatnih stopa, što bi dodatno dalo podršku tržištu akcija.

Cena sirove nafte uglavnom je ostala neizmenjena. Slab dolar pomogao je najviše ceni nafte, dok brzi porast infekcija virusom korona u svetu remeti raspoloženje među trgovcima naftom.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah