Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 20/07/2020 - 24/07/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 22/07/2020

22 jul, 2020
Nedeljna analiza 22/07/2020 Ekonomski kalendar

Evro je nastavio da jača u odnosu na dolar prošle sedmice. Revidirani sporazum o programu podrške oporavka EU konačno je postignut u utorak, nakon četvorodnevnog sastanka Evropskog saveta. Iako je veličina ukupnog fonda zadržana na 750 milijardi evra, iznos grantova smanjen je u skladu sa htenjima država „štedljive četvorke” (plus Finska). Vest je potvrdila raniji prethodni rast evra, ali je činjenica da će se pribeći zajedničkom evropskom zaduživanju toplo dočekana od investitora pa je evro snažno poskočio.

Britanska funta bila je prilično nestabilna. Isrva je slabila, ali nadoknadila je sve gubitke u ponedeljak i utorak usled uvećanih izgleda da (moguća) prva vakcina bude napravljena u Velikoj Britaniji. Nemački ministar spoljnih poslova Heiko Mas je izjavio u utorak da postizanje do oktobra, sporazuma između Velike Britanije i EU o budućim vezama jeste ambiciozan, ali ostvariv plan.

Japanski jen nastavio je trgovinu u uskom rasponu u odnosu na dolar.

Cena zlata nastavila je snažno da raste ulazeći sve više na teritoriju iznad 1800 dolara za finu uncu. Kombinovani efekat niskih kamatnih stopa, perspektiva pobede Džoa Bajdena na američkim predsedničkim izborima zakazanim za novembar i veliki rast tržišta akcija (koje po nekima postaje kandidat za korekciju) guraju cene zlata naviše.

Američki berzanski indeksi i dalje rastu. Nova sezona objavljivanja kvartalnih zarada u punom je jeku. Kompanije Tesla i Microsoft, među najpoznatijim su imenima koje će objaviti poslovne rezultate u sredu. Kongres SAD je u pripremama da usvoji novi masovni program novčanih podsticaja i podrške u pokušaju da pomogne američkim građanima i malim privrednicima da se izbore sa pandemijom.

Prošle sedmice je cena sirove nafte uglavnom mirovala, ali je u utorak naglo porasla. Ohrabrujući podaci nakon ispitivanja tri potencijalne vakcine protiv covid-19 podigli su raspoloženje među trgovcima naftom. Slabljenje dolara je takođe pružilo stalnu podršku ceni sirove nafte.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah