Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 76% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 29/06/2020 - 03/07/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 01/07/2020

01 jul, 2020
Nedeljna analiza 01/07/2020 Ekonomski kalendar

Evro je oslabio u odnosu na dolar prošle sedmice. Post covid-ni optimizam je čileo a sve veći broj infekcija širom sveta pružio je podršku za dolar. Osim toga, revizija MMF-a o (dubljem u odnosu na aprilske prognoze) padu BDP evro zone ove godine pritiskala je zajedničku evropsku valutu. Kristin Lagard, predsedavajuća ECB, obećala je nastavak podrške ekonomiji i pozvala vlade država člancia EU da konstruktivno odigraju svoju ulogu.

Britanska funta se naglo povukla. Aktivnost ostrvske ekonomije, u prvom (pred-covid) tromesečju opala je više nego što se očekivalo, a deficit računa tekućih transakcija je povećan. Velika Britanija je ponovo uvela ograničenja u „na lokalu”, tj. u Lajčesteru. Razgovori o post Brexit-u biće nastavljeni ove sedmice. Japanski jen oslabio u odnosu na dolar. Loši podaci iz Japana i vrlo ohrabnrujući podaci s američkog tržišta nekretnina u maju, objavljeni u utorak, gurnuli su ovaj valutni par nagore.

Cena zlata nastavila je da raste zableživši najbolje tromesečje u poslednjih nekoliko godina. Centralne banke bezrezervno podržavaju likvidnost, ali s druge strane, visok istorijski nivo cene donekle ograničava snažan zamah dragocenog metala.

Američki berzanski indeksi neznatno su opali jer je novi talas infekcija u južnim delovima SAD remetio dobro raspoloženje investitora, koji inače ne znaju šta će sa viškom gotovine.

Sirova nafta se blago povukla prošle sedmice, jer zabrinjava da bi razbuktavanje pandemnije širom sveta moglo da poremeti potražnju za benzinom. Libija se užurbano priprema za ponovno pokretanje izvoza nafte, što je takođe vršilo pritisak na cenu ovog energenta.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah