Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 22/06/2020 - 26/06/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 24/06/2020

24 jun, 2020
Nedeljna analiza 24/06/2020 Ekonomski kalendar

Evro je oslabio prošle sedmice. Optimizam investitora je čileo i gurao valutni par EUR/USD na niže. Međutim, snažno se oporavio u ponedeljak i utorak, jer su apetit za preuzimanje rizika, u kombinaciji sa optimističnim podacima iz Nemačke i Francuske, vodili evro ka usponu.

Britanska funta je oslabila prema dolaru uz veliku volatilnost. Banka Engleske odlučila je u četvrtak da odobri novi novčani program podsticaja, u iznosu od 100 milijardi funti. Trgovinski odnosi između Velike Britanije i Japana uz zastoj pregogova o post-Brexitu vršili su pritisak na ostrvsku valutu. Japanski jen je malo izmenjen prošle sedmice.

Cena zlata nastavila je da raste. Velika društva za upravljanje finansijskom aktivom poručila su svojim klijentima da je vreme za kupovinu zlata. Osim toga, tmurni fundamentalni pokazatelji svetske ekonomije, u kombinaciji sa milijardama sveže likvidnosti, vršili su pritisak na rast cene plemenitog metala.

Američki berzanski indeksi ostali su neizmenjeni jer je ubrzani porast broja infekcija širom sveta kvario sentiment investitora, dok je s druge strane, većinsko uverenje da je najgore prošlo, kao i velika likvidnost, pružila podršku cenama akcija.

Cena sirove nafte nastavile je da raste u scenariju koji se može definisati kao organski rast, bez (iracionalnih) spike-ova. Zabrinutost da bi novi udarni talas pandemije širom sveta mogao da omete potražnju za gorivom, praktično je iščezla. Povratak u normalu, uprkos povećanom broju novozaraženih, i intenzivni saobraćaj u velikim gradovima širom sveta, pruža kontinuiranu podršku ceni crnog energenta. Takođe, Irak i Kazahstan su obećali da će u narednim mesecima uredno izvršavati svoje obaveze u okviru sporazuma OPEC+.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah