Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 72% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 28/10/2019 - 01/11/2019

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 30/10/2019

30 oktobar, 2019
Nedeljna analiza 30/10/2019 Ekonomski kalendar

Evro je oslabio u odnosu na američki dolar. Tzv. PMI pokazatelji - stanja prerađivačke industrije i sektora usluga evro zone (ponovo) su razočarali prošle sedmice, ukazujući na slabo stanje evropske ekonomije, dok je s druge strane ECB odlučila da nastavi da sprovodi svoju labavu monetarnu politiku. Britanska funta se povukla jer britanski parlament nije ratifikovao sporazum postignut ranije između premijera Borisa Džonsona i EU. Japanski jen i dalje (lagano) slabi prema dolaru, između ostalog i zbog toga jer se SAD i Kina kreću ka potpisivanju trgovinskog sporazuma broj 1. Sveukupno gledano, dolarski indeks je snažno porastao.

Prošle sedmice, cena zlata je uglavnom ostala neizmenja i leluje oko nivoa od 1490 dolara za finu uncu, u iščekivanju sastanka Federalnih rezervi u sredu. Fokus investitora će biti usmeren na smernice i perspektive za decembarski sastanak američke monetarne vlasti.

Američki berzanski indeksi dostigli su nove istorijske maksimume. Kompanija Tesla je postala profitabilna u poslednjem izveštajnom tromesečju, dok je u ponedeljak predsednik Donald Tramp izjavio da se pregovori oko trgovinskog sporazuma sa Kinom kreću i brže od planiranog, ne precizirajući datum njegovog potpisivanja. Njegova zemlja, rekao je, razmatra odlaganje suspenzije na carine koje bi trebalo da isteknu u decembru.

Zbližavanje SAD-Kina takođe je pomoglo da cena sirove nafte poraste prethodne sedmice. Osim toga, podaci Uprave za energetske informacije SAD pokazali su da su američke zalihe neočekivano opale. Međutim, zabrinutost zbog usporavanja globalnog privrednog rasta držala je cenu pod pritiskom, tako da se ona povukle u ponedeljak i utorak.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah