Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 72% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 21/10/2019 - 25/10/2019

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 23/10/2019

23 oktobar, 2019
Nedeljna analiza 23/10/2019 Ekonomski kalendar

Evro je ojačao jer je dolar linearno (o)slabio prema svim valutama. Osim toga, nade da će doći kraj priči o Brexit-u takođe su unele uverenje o novoj (unutrašnjoj) snazi EU. Britanska funta potvrdila je i proširila ranije dobitke nakon što su UK i EU postigli konačni dogovor. Međutim, svojevrstan „čep“ na britanskoj valuti uspostavljen je jer se iščekivala odluka Parlamenta UK o sporazumu sa evropskim klubom država. Japanski jen je uglavnom ostao neizmenjen jer je poboljšanje odnosa SAD i Kine narušilo privlačnost sigurnih finansijskih utočišta. Generalno gledano, dolarski indeks je snažno opao.

Prošle nedelje cena zlata je uglavnom ostala neizmenjena. Optimizam povodom modaliteta Brexit-a vršio je pritisak na cenu žutog metala, dok su povećani izgledi za dalje smanjenje kamata u SAD pružili određenu podršku ceni zlata.

Američki berzanski indeksi završili su na višem nivou. Tekuća sezona objavljivanja zarada u trećem kvartalu pokazala je solidno stanje na tržištu akcija, a prednjačio je finansijski sektor.Cene sirove nafte ostale su pod pritiskom. Podaci Agencije za energetske informacije SAD pokazali su da su američke zalihe porasle četiri puta više nego što su analitičari očekivali. Zalihe SAD su za oko 2% iznad njihovog petogodišnjeg proseka za ovo doba godine, dok je proizvodnja ostala na rekordnih 12,6 miliona barela. Osim toga, tekuće ekonomsko usporavanje Azije i podaci odatle kvarili su raspoloženje trgovaca naftom.

IZVORI:

Blumberg, Rojters, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah