Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 15/04/2024 - 19/04/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 24/04/2024

24 april, 2024
Nedeljna analiza 24/04/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je prošle nedelje ponovo opao, nakon što se inflacija u evrozoni pokazala u skladu sa očekivanjima (2,4%). Predsednica ECB, Lagard, izjavila je da ekonomija evrozone pokazuje znake oporavka.

Britanska funta je pala na petomesečni minimum do zatvaranja trgovanja u petak. Međunarodni monetarni fond je smanjio prognoze rasta za Veliku Britaniju po drugi put ove godine, usled kontinuirane zabrinutosti za ekonomiju zemlje.

Valutni par USD/JPY je porastao i zabeležio višegodišnji maksimum dok je dolar nastavio da raste u odnosu na svoje rivale. Banka Japana nije intervenisala, uprkos ranijim izjavama vlade da to može učiniti kako bi podržala jen.

Cena zlata je porasla na rekordnu vrednost u poslednjih sedam dana nakon što je Izrael pokrenuo ograničene vojne udare protiv Irana. Trgovci čekaju reakciju Irana, nakon što je zemlja obećala da će odgovoriti na svaki vojni napad protiv nje.

Berzanski indeksi su nastavili da padaju usled tržišnog pesimizma zbog dugotrajne inflacije u američkoj ekonomiji. Netflix je objavio finansijske rezultate koji su premašili očekivanja. Tesla, Microsoft, Google i Amazon će svoje rezultate objaviti ove nedelje.

Cene nafte su prošle nedelje pale, jer su trgovci apsorbovali potencijal za dalju eskalaciju na Bliskom istoku. Podaci o zalihama u SAD pokazali su rast četvrtu nedelju zaredom, što ukazuje na pad potražnje za naftom u zemlji.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah