Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 76% retail klijenata gubi novac trgujući sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 01/07/2019 - 05/07/2019

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 03/07/2019

03 jul, 2019
Nedeljna analiza 03/07/2019 Ekonomski kalendar

Dolar je ojačao u odnosu na evro prošle sedmice. Ekonomski (PMI) pokazatelji iz evro zone, uz sveopšti oporavak dolara, pritisli su evro. Zajednička evropska valuta je, međutim, u utorak pronašla podršku kad je Blumberg preneo da ECB neće sniziti svoju kamatnu stopu na sastanku krajem jula.

Britanska funta je oslabila u odnosu na dolar. Rastuće šanse za neuređeni Brexit opteretile su ostrvsku valutu jer pozicije Borisa Džonsona i Džeremija Hanta nisu bitno različite. U utorak je saopšteno da će Boris Džonson ponuditi Evropljanima da se nakon izlaska iz EU zaključi sporazum o slobodnoj trgovini. Prema njemu, UK će 31. oktobra napustiti blok bez dogovora ukoliko ova ponuda bude odbijena. Pokazatelj dinamike građevinskog sektora Velike Britanije u junu je pokazao najgori rezultat u poslednjih deset godina.

Sve u svemu, indeks američkog dolara se snažno oporavio prošle nedelje. U ponedeljak, dolar je imao najjači jednodnevni skok u poslednja dva meseca.

Berzanski indeksi su porasli prošle nedelje. S&P 500 je zatvorio ponedeljak na rekordno visokom nivou, zahvaljujući dogovoru o ponovnom pokretanju pregovora između SAD i Kine. Cena zlata se povukla sa nedavno zabeleženih maksimuma, jer je opala zabrinutost investitora posle sastanka između američkog i kineskog predsednika tokom vikenda u Japanu. Tramp i Si Đinping su odlučili da se pregovori nastave. Ujedno, SAD su se obavezale da će ublažiti sankcije protiv kineske kompanije Huawei, dok je Kina obećala da će podići uvoz poljoprivrednih proizvoda iz SAD.

Cena sirove nafte je blago porasla prošle sedmice. OPEC i Rusija su se složile da produže sporazum o smanjenju proizvodnje za devet meseci sa postojećim kvotama, koje će ostati na snazi. Međutim, rast je bio ograničen jer loši ekonomski pokazatelji iz Azije i Evrope ukazuju da, uprkos naporima organizacije OPEC, buduća potražnja nafte biće niža zbog globalnog ekonomskog usporavanja.

IZVORI:

Blumberg, Rojters, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah
Zatvorite

Obratite pažnju na praznični raspored trgovanja 2. i 3. septembra, na Dan rada u SAD.

Finansijski instrument Ponedeljak 2.9.2019 Utorak 3.9.2019
All Forex Redovno Redovno
Indeksi
USA 500 Rano zatvaranje 16:59 Redovno
USA-TECH 100 Rano zatvaranje 16:59 Redovno
USA 30 Rano zatvaranje 16:59 Redovno
JAPAN 225 Rano zatvaranje 16:59 Redovno
USA 2000 Rano zatvaranje 16:59 Redovno
DOLLAR INDEX Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Energenti
Crude oil Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Brent Oil Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Natural Gas Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Heating oil Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Gasoline Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Robe
Corn Zatvoreno Redovno
Soybeans Zatvoreno Redovno
Wheat Zatvoreno Redovno
Sugar Zatvoreno Redovno
Cotton No.2 Zatvoreno Redovno
Metali
Gold Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Silver Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Copper Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Palladium Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Platinum Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Obveznice
Bonds US Rano zatvaranje 16:59 Redovno
Akcije
Equities US Zatvoreno Redovno
  • Vreme je izraženo prema griničkoj vremenskoj zoni - GMT (0)
  • Obratite pažnju: U slučaju niske likvidnosti određenih instrumenata, Fortrade može da poveća spread ili čak da u potpunosti zatvori instrument za trgovanje. Dodatna obaveštenja biće objavljena u slučaju dodatnih promena u rasporedu trgovanja.
  • Navedena vremena mogu biti promenjena.
  • 76% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ma putem ovog provider-a. Razmislite da li možete da istrpite visoki rizik od gubitka novca.