Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 73% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 24/06/2019 - 28/06/2019

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 26/06/2019

26 jun, 2019
Nedeljna analiza 26/06/2019 Ekonomski kalendar

Dolar je snažno oslabio u odnosu na evro prošle sedmice, pošto su Federalne rezerve SAD signalizirale popuštanje svoje monetarne politike. Učesnici na tržištu pozicionirali su se za smanjenje kamatne stope u julu i najverovatnije rano ove jeseni.

Britanska funta je porasla na konto linearnog pada dolara. Međutim, bojazan od neuređenog Brexit-a ograničava dobitke britanske valute jer je kandidat Boris Džonson, inače tvrdi zagovornik izlaska iz EU dobio zamah u partijskom nadmetanju unutar svoje Konzervativne stranke. Japanski jen je dodatno ojačao, podržan rastućim tenzijama između Vašingtona i Teherana i slabljenjem dolara.

Sve u svemu, indeks dolara je opao na najniži nivo u poslednja tri meseca.

Cena zlata snažno je porasla prošle sedmice dostigavši najviši nivo u poslednjih šest godina. Američki berzanski indeksi prošle nedelje su uglavnom mirovali, potvrđujući visoke nivoe postignute nedelju dana ranije kad su se investitori unapred radovali odluci Federalnih rezervi povodom zaokreta monetarne politike.

Cena sirove nafte snažno je porasla prošle sedmice. Države članice OPEC i onih koje to nisu naginju produžetku sporazuma o ograničenju proizvodnje na sastanku koji će se održati 1. i 2. jula u Beču. Međutim, ruski ministar energetike Aleksandar Novak izjavio je u ponedeljak da se njegova zemlja drži svog strpljivog, u suštini rezervisanog pristupa u pogledu budućnosti sporazuma OPEC+. Naznake da bi SAD i Kina mogle pronaći rešenje za svoje međusobne odnose na predstojećem sastanku grupe G-20 u Japanu takođe su pružili podršku ceni nafte.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma, odeljenje za istraživanje tržišta KapitalRS

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah