Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 81% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.
Pretražite

Dolar - Japanski jen analiza

Jutarnja analiza CFD instrumenata 16/09/2020

Fundamentalna analiza

16 septembar, 2020

Tokom azijskog trgovanja, japanski jen je zadržao stare i pridodao nove (manje) dobitke u odnosu na dolar. Mnogo veći trgovinski suficit Japana u avgustu (od očekivanja) iznenadio je noćas (kad je objavljen). Večeras se završava dvodnevni sastanak Federalnih rezervi SAD na kojem će učesnici na tržištu ponajviše želeti da čuju o novoj metodologiji obračuna inflacije cena u kontekstu vođenja monetarne politike. Takođe, stanje ekonomije po viđenu Fed-a i „forward guidance“, odnosno „dot plot“ povodom dugoročnih perspektiva u 2022. i 2023. godini biće interesantne raspoloženje investitora za preuzimanje rizika oslabilo je juče američku valutu. Sutra se održava i sastanak Banke Japana. Oko 09:25 časova, američki dolar se razmenjuje za 105,32 jena što predstavlja jačanje japanske valute za 0,06% od početka trgovanja noćas. U 14:30 časova, biće objavljeni podaci o maloprodaji u SAD za avgust mesec.

Tehnička analiza

Dolar - Japanski jen analiza Tehnička analiza 16/09/2020
Time Frame: 1 hour

USDJPY Tabela podrške i otpora - 16/09/2020

Podrška i Otpor Nivo Objašnjenje
Otpor 2 105.57 Daily R2
Otpor 1 105.44 Daily R1
Podrška 1 105.10 Daily S1
Podrška 2 104.97 Daily S2

USDJPY Tabela indikatora - 16/09/2020

Indikator Signal
SMA 20 Prodati
SMA 50 Prodati
SMA 100 Prodati
MACD( 12;26;9) Prodati
RSI (14) Kupiti
Stochastic ( 9;6;3) Prodati

USDJPY Indikator / Tabela vremena - 16/09/2020

Indikator / period Dan - ProdatiNedelja - ProdatiMesec - Prodati
MACD( 12;26;9) Prodati ProdatiProdati
RSI (14) Kupiti ProdatiProdati
SMA 20 Prodati ProdatiProdati

USDJPY 16/09/2020 - Referentna cena : 105.30

Prodati
Pokretni prosekKupiti (0)Prodati (3)
Tehnički indikatori - OscilatoriKupiti (1)Prodati (2)

IZVORI:

Rojters, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Američki dolar - Japanski jen Grafikon
Osveži vreme: -
Najviši
Najniži
1M 5M H D W
Cene se učitavaju..
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah
Zatvorite

Obratite pažnju na sledeće praznično vreme trgovanja za:

  • Utorak, 4. oktobra 2022. za praznik Chung Yeung dan na tržištu Hong Konga.
thead>
Instrument 04.10.2022. 05.10.2022.
CELI FOREX Redovno Redovno
Indeksi 04.10.2022. 05.10.2022.
Hong Kong 50 Zatvoreno Redovno

Napomena: U slučaju niske likvidnosti određenog instrumenta, Fortrade može proširiti raspone ili čak zatvoriti instrument za trgovanje. Bićete obavešteni o svim takvim promenama rasporeda trgovanja.

  • Gore navedeno vreme može biti promenjeno.
  • Datumi koji prethode i slede ovaj praznik imaju redovan raspored trgovanja.
  • Vreme je navedeno u formatu GMT.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 81% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca. Možete izgubiti sva sredstva, ali ne više nego što imate na svom računu za trgovanje. Ovi proizvodi možda nisu pogodni za sve klijente, stoga se uverite da razumete rizike i potražite nezavistan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, ili poziv na ponudu, za obavljanje transakcije bilo kojim finansijskim instrumentom. Kapital RS / Fortrade ne prihvata odgovornost za korišćenje navedenih informacija i za posledice koje odatle mogu proisteći. Ne daje se nikakva garancija za tačnost i potpunost navedenih informacija, stoga svako lice koje deluje u skladu sa navedenim, čini to u potpunosti na sopstveni rizik. Informacije na ovom sajtu nisu namenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korišćene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.
Prilikom obavljanja transakcija na vanberzanskom tržištu valutnih derivata, mogućnost ostvarivanja profita je neizostavno povezana sa rizikom od gubitka. Transakcije mogu dovesti do delimičnog gubitka ili gubitka celokupnog početnog ulaganja. Pre otpočinjanja trgovanja, pobrinite se da ste razumeli prateće rizike i da ste dovoljno vešti za ovu vrstu ulaganja. Informacije na ovom sajtu nisu namenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu zamišljene da budu distribuirane ili korišćene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.
CFD-i i valutni derivati su finansijski instrumenti sa ugrađenim leveridžom (polugom) i nose visoki nivo rizika za vaš kapital. Trebalo bi da trgujete samo novcem čiji gubitak možete da priuštite. Pripazite: Možete izgubiti sva sredstva, ali ne više nego što imate na svom računu za trgovanje. Ne posedujete, niti polažete ikakva prava, na predmet trgovanja. Kretanje cene u prošlosti nije garancija da će se isto dogoditi u budućnosti. Ove informacije su opšte prirode i ne predstavljaju savete o finansijskim proizvodima. Svaki savet koji sadrži ova web stranica ili koji vam pruža Fort Securities Australia Pty Ltd. predstavlja samo opšti savet i nije pripremljen uz uzimanje u obzir vaših ciljeva, finansijske situacije ili potreba. Pre delovanja na osnovu bilo kojih informacija, treba da uzmete u obzir u kojoj meri ponuđene informacije i priroda relevantnih finansijskih proizvoda odgovaraju vašim ciljevima, finansijskoj situaciji i potrebama. Predlažemo da zatražite nezavisan finansijski savet i pročitate naš vodič za finansijske usluge (Financial Services Guide - FSG), Izjavu o proizvodima (Product Disclosure Statement - PDS) i Određivanje ciljnog tržišta (Target Market Determination - TMD) kako biste utvrdili da je ovaj proizvod pogodan za vas a pre nego se odlučite za bilo koji od finansijskih proizvoda/usluga u našoj ponudi. Informacije na ovom sajtu nisu namenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije i nisu osmišljene da budu distribuirane ili korišćene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.
Trgovanje CFD-ima uz korišćenje margine (leveridža) nosi visok nivo rizika i nije pogodno za sve investitore. CFD-i su složeni finansijski instrumenti koji su veoma spekulativni i veoma rizični, a ulaganje u takve proizvode može dovesti do gubitka celog ili većeg dela vašeg uloženog novca.