Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 05/10/2020 - 09/10/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 07/10/2020

07 oktobar, 2020
Nedeljna analiza 07/10/2020 Ekonomski kalendar

Evro je ojačao prema dolaru prošle nedelje. Novi zakon o fiskalnim podsticajima i dalje se visoko kotirao na dnevnom redu Kongresa SAD i Bele kuće. Vodeća od demokrata, Nensi Pelozi, i sekretar za finansije, Stiven Mnuhin, imali su opsežne razgovore pokušavajući da postignu dogovor koji bi stanovništvu i preduzećima u SAD pomogao da prebrode zdravstvenu krizu sa devastirajućim ekonomskim posledicama. Britanska funta je ojačala u odnosu na dolar. Premijer Velike Britanije Boris Džonson i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, razgovarali su tokom vikenda. Pozitivan zamah u razgovorima pomogao je funti, jer su se dve strane dogovorile da produže razgovore o budućim odnosima do kraja oktobra. Osim toga, bolji od očekivanja pokazatelji stanja građevinskog i sektora usluga Velike Britanije, potvrdili su skok funte. Japanski jen je malo izmenjen, krećući se između sentimenta zebnje zbog pogoršanja zdravstvene situacije u mnogim delovima Evrope i SAD i optimizma postepenog oporavka.

Sve u svemu, dolarski indeks se snažno povukao nakon što je predsednik Donald Tramp otpušten iz vojne bolnice i vratio se u Belu kuću.

Cena zlata završila je sedmicu na višem nivou zbog izgleda da će novi sveži dolari biti odštampani nakon zakona koji bi trebalo da bude usvojen u američkom Kongresu.

Cene sirove nafte su prošle nedelje bile vrlo kolebljive. Nafta tipa „West Texas Intermediate“ je pala ispod 37 dolara. Međutim, cena je porasla u ponedeljak i utorak zbog pozitivnog raspoloženja trgovaca i zbog vesti da se u Meksičkom zalivu formira novi uragan. Takođe, štrajk na norveškim naftnim bušotinama u Severnom moru, koji je uklonio oko 330.000 barela dnevne proizvodnje, dodatno je podržao cenu crnog energenta.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah