Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 13/01/2020 - 17/01/2020

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 15/01/2020

15 januar, 2020
Nedeljna analiza 15/01/2020 Ekonomski kalendar

Evro je skliznuo prema dolaru, ali se oporavio u petak kad su objavljeni loši decembarski (NFP) podaci s američkog tržišta rada.

Britanska funta je snažno opala prema dolaru. Razočaravajući podaci o padu BDP UK u ponedeljak, uz dovish komentare Marka Karnija, guvernera Banke Engleske, od prošle sedmice gurnuli su britansku valutu na dole. Njegove reči o (mogućoj) potrebi „brzog“ monetarnog odgovora, pratile su kasniji pozivi drugih zvaničnika o potrebi smanjenja referentne stope, trenutno na 0,75%.

Japanski jen je osetno oslabio uoči očekivanog potpisivanja trgovinskog sporazuma između Vašingtona i Pekinga u sredu, ali i nakon popuštanja tenzija između SAD i Irana prethodne sedmice.

Generalno gledano, dolarski indeks je porastao premašivši 97 bodova. Cena zlata naglo je opala posle deeskalacije tenzija na Bliskom Istoku između SAD i Irana i uknjižavanja profita nakon visokog rasta cene dragocenog metala prethodnih dana.

Berzanski indeksi dostigli su nove istorijske maksimume. Optimizam vezan za trgovinske odnose dve svetske sile, zajedno sa bullish raspoloženjem koje prati tehnološke divove poput Apple-a, Microsoft-a, ali i kompanije Tesla poguralo je rast cena akcija tehnoloških kompanija.

Cena sirove nafte opala je prošle sedmice, u utorak i znatno ispod 59 dolara za barel, nakon što su SAD i Iran izbegle sukob širih razmera. Trgovci naftom očekuju u sredu potpisivanje trgovinskog sporazuma između SAD i Kine koji bi mogao da sadrži obećanja Pekinga da će kupovati više sirove nafte od SAD.

IZVORI:

Rojters, Blumberg, MT4 platforma

Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah