Trgovanje finansijskim instrumentima nosi visok nivo rizika po vaš kapital jer cene mogu veoma brzo krenuti u suprotnom smeru. 77% retail klijenata gubi novac trgujući CFD-ima sa ovom brokerskom kućom. Trebalo bi da razmotrite da li dobro razumete prirodu finansijskih ugovora za razliku (CFD-i) i da li možete da preuzmete visoki rizik gubitka novca.

Nedeljna analiza

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu - 01/04/2024 - 05/04/2024

Nedeljni presek cena CFD ugovora na globalnom finansijskom tržištu 10/04/2024

10 april, 2024
Nedeljna analiza 10/04/2024 Ekonomski kalendar

Evrodolar je prošle nedelje porastao uprkos tome što su podaci o NFP-u u SAD objavljeni u petak bili veći od očekivanih. Ovi podaci pružili su određenu podršku dolaru, jer su trgovci postali zabrinuti da bi inflacija i dalje mogla biti previsoka za smanjenje kamatne stope u junu.

Valuni par GBP/USD je nedelju završio uglavnom nepromenjen nakon što je niz podataka iz Velike Britanije nagovestio da bi britanska ekonomija mogla da doživi povećani rast u narednim mesecima.

Bila je to nestabilna sedmica za valutni par USD/JPY koji je završio rastom. U petak je japanski premijer Kišida upozorio tržišta da će vlada koristiti "sva sredstva" kako bi sprečila nagli pad vrednosti jena.

Cene zlata su u više navrata prošle nedelje dostigle niz rekordnih nivoa dok su se sve oči bile uprte ka Bliskom istoku. Trgovci su očekivali nestabilnost nakon što je Iran obećao vojni odgovor na raniji izraelski napad na svoj konzulat u Siriji.

Berzanski indeksi su se povukli nakon što su jači američki podaci i oprezne izjave zvaničnika FED-a izazvali zabrinutost u vezi smanjenja kamatnih stopa. Generalni direktor Tesle Ilon Mask najavio je da će novi Robotaxi kompanije biti predstavljen u avgustu.

Cene nafte su porasle i zabeležile petomesečni maksimum usled tenzija na naftom bogatom Bliskom istoku. Zajednički ministarski sastanak OPEC-a održan je prošle nedelje i nije bilo promena u politici proizvodnje.

IZVORI:

  • Blumberg, Rojters, MT4 platforma
Podelite sa prijateljima
Spremni za trgovanje?Probajte besplatno odmah